Milyen pollenszűrőt vegyek?
Ahogy nézem a kínálatot 3 féle van:
-sima átlagos
-részecskeszűrő
-aktív szénszűrős
Milyet vegyek? Közepes pollen allergiám van. És örülnék, ha dugóban az autók kipufogó füstjét kevésbé érezném. Köszönöm előre is!
Így van ahogy a 3. irja.
Én is most jöttem erre rá, hogy lötyög a helyén szűrő.
Nem nagyon de kisebb mint a helye és akkor pont betud mellette menni minden.
Az én autómhoz csak sima és aktívszenes van. A polleneket, porszemeket mindkettő megszűri. A szenes annyival tud többet, hogy bizonyos mértékig képes a szagokat is megszűrni. Mivel csak pár ezer forinttal drágább a szenes és nem kell túl sűrűn (én évente egyszer szoktam, a márkaszerviz szerint elég lenne 2 évente) cserélni, ezért azt veszem.
Valóban nem tökéletesen hermetikus a tömítettség. Ennek ellenére mindig nagyon poros szokott lenni a szűrő, nem csak falevelet vannak rajta. Tehát a semminél mindenképp többet szűr ki. Elég kicsi ezeknek a szűrőknek az ellenállása. Így azt tapasztalom, hogy a levegő a lehető legrövidebb úton áthalad rajta, nem fog kóvályogni megkeresve a szűrő szélét.
6 #-os A levegő nem fog kóvályogni , ez tettszet és nevettem is rajta.
Tudod az a helyzet, hogy a levegő azon a részen fog leginkább bejönni ahol a legkevesebb az ellenállás, azaz ahol a legkevesebb akadályba ütközik !
Ez azt jelenti, hogy könyeb neki a bejutás, azon a részen, ahol nincs szűrő, ahol nincs tömítettség. Így nagyon sok szűretlen levegő jön be a fülkébe. Ezért az a véleményem, hogy szinte mindegy milyen szűrőt vesz a kérdező!
Megjegyzem, hogy a téli időre, kifejezetten a szénmentes szűrőket ajánlja, szinte az összes autógyártó.
# 7 Pontosan! Mint írtam, ezek a szűrők nem nagy ellenállásúak. A levegőnek az a legkisebb ellenállás ha a legrövidebb úton áthalad rajta. Nem fog az áramlás irányára merőlegesen kikúszni a szűrő széléig, hogy megkeresse a szűrő szélét. Tehát 98%-ban a szűrőn fog áthaladni. Ha cseréltél már pollenszűrőt, láthatod, hogy az egész nagyjából egyenletesen poros, koszos, nem csak a szűrő szélein ahol minimális tömítetlenség lehet. Valami tömör, masszív, nehezen átjárható szűrőre igaz az, amit te vázolsz, de nem az autók pollenszűrőjére.
De akkor a továbbiakban a "nagy áramlástani szakértővel" nem fogok vitatkozni. Nyilván azok a mérnökök is kivétel nélkül mind hülyék és nem értenek hozzá, akik az autók szellőzőrendszerét tervezik.
Nem szoktam külön "téli", "nyári" pollenszűrőt használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!