Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyi vezetési óràt vegyek...

Mennyi vezetési óràt vegyek budapesten?

Figyelt kérdés
Eddig vidéken êltem, most költöznék fel budapestre, de a lakásom nagyon kint van a belvárostól, tömegközlekedéssel katasztrófa beérni. Ezért arra gondoltam veszek egy automata váltós autót. Van jogsim de a problémám az, hogy utoljára a vizsgán vezezettem (épp hogy meglett a vizsga) 7 éve és egy kisvárosban tanultam vezetni. Mindenképpen szeretnék órákat venni, hogy magabiztosan menjen a vezrtés. Mivel autómata váltós autót vennêk, ezért egy ilyen autón szeretnék majd gyakorolni így legalább a váltásra nem kell figyelni. Ugye 30 órát kell vezetni a jogsiig (nekem már megvan, de teljesen elfelejtettem),így én is 30 órára gondoltam. Ha 2 héten keresztül napi 3 órát vezetnék oktatóval szerintetek az elég lenne a budapesti közlekedéshez? Mi a véleményetek?
2020. márc. 18. 20:26
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Mivel már van jogosítványod, így teljesen más elbírálással jár az oktató mellett gyakorlás, tehát a kötelező 30 óra gyakorlás sem kötelező számodra, és te leszel a felelős vezető, nem az oktató, mint az a tanulók esetében van.

Fölösleges rögtön 30 órában gondolkozni, vegyél annyit, amennyinek szükségét érzed, de 10-es szériákban, vagy 10+5, ha úgy érzed, hogy a 10 után már nem kell sok.

Nem lehet előre tudni, de a 30 órát előre kifizetni nem jó ötlet.

Budapesten szabad oktatót találni sem egyszerű, pláne jó oktatót találni nehéz, egy rossz oktató mellett meg szenvedés lehet a korrepetálás.

Az automata váltó sokat segít, lényegében a forgalmat kell valamelyest megszokni, nem kell lefulladástól tartani, de menni kell, amikor arra lehetőség van, és az egy vidéki közlekedéshez szokott, rutintalan vezetőnek olykor félelmetes.

2020. márc. 18. 20:35
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Most mindegy, holnaptól nincs oktatás mert szünetel a vizsgáztatás is.
2020. márc. 19. 10:12
 3/3 A kérdező kommentje:
Igen azt tudom :) a koronavirus elmúlta utánra terveztem aműgy is ;)
2020. márc. 19. 12:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!