100-as benzin mennyire lehet káros a motornak hosszútávon?
Én eddig mindig prémium üzemanyagot tankoltam, mert voltam egy 1-2 hónapig kútkezelő és tudom mit rakunk bele és mi van benne ami az alap benzinben nincs.
100-ast nem tankoltam, hiszen az autóhoz előírt az a 95-ös, ehhez tervezték a motort, ehhez a sűrítési arányhoz van.
Viszont most sajnos szembesültem azzal, hogy a prémium üzemanyagba is beleba*zták az etanolt pluszba, most már az is E10 pedig úgy tudtam az megmarad E5, szóval most úgy néz ki muszáj lesz 100-asra váltani.
Szabad? Jobban járok vele ha inkább benyelem az E10-et hosszútávon okozta kárait vagy a 100-ast tankoljam? Ha a 100-as okoz majd kárt, akkor melyikkel járok jobban?
Ha nem okoz kárt, akkor mi fog változni attól eltekintve persze, hogy majd "k*rvára menni fog tőle az autó meg +50 lóerő".
2001-es Ford Mondeo MK3 Duratec HE DOHC 1.8 L 16V (Mazda L motor)
Sűrítési arány : 11.3
Annyira, de annyira éreztem előre hogy valaki be fogja ezt linkelni legalább egy kérdéshez. :D :D
Egy a gond ezzel a videoval és a Gajdán Miki félével és, hogy SZPONZORÁLT magyarul felfogható egy bujtatott reklámnak az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!