Hosszútávon okozhat-e problémát, ha E10-es benzint tankolok a 4 ütemű robogómba?
A kérdés adott. A robogó típusa Aprilia Sportcity 50 4T, 2008-as évjárat. A gépkönyvében csak annyit ír, hogy minimum 95-ös oktánszámú benzint kell bele tankolni, és a neten csak az autókról találok listákat, amikbe nem ajánlott az E10-est beletölteni.
Az Apriliának még magyar nyelvű honlapját sem találtam, ahol ügyfélszolgálaton keresztül ennek utána tudnék kérdezni.
Dizelt vegyél.
Már minden második hülye kérdés erről szól hogy milyet tankolhatok.
Ez alapján én úgy értelmezem google fordítóval, hogy nem ajánlott.
Köszi a választ, ment a zöld kéz.
Ha nagyon ráérnék tuti keresnék egy olyan külföldi aprilias fórumot amelyik országban már megY egy ideje az E10.. azok biztosan tudják a tutit...
Lehetséges hogy ott semmilYen nepbutito kampàny nincsen és senki nem is foglalkozik ezzel....
Vagy mindenki a helyi extra benzint nyomja
Én 4t,2008-as 50-es Piaggio robogót tankolok E10-es benzinnel. A motorra, fémre nem fejt ki korrozív hatást.Sőt, az etil alkohol nagyon tisztán ég. Ha pedig azt a 20cm benzincsövet, vagy karburátor valamelyik tömítését megeszi majd kicserélem, de nem hiszem, hogy bármi gondom lenne vele.
Egyébként a Piaggio nem ajánlja az ötvenes gépeibe az E10-et, nagyobb motorjaihoz pedig 2011 utáni gyártással teszi lehetővé a használatát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!