Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 95ezer futott km valóban sok...

95ezer futott km valóban sok egy 15éves városi kisautónak?

Figyelt kérdés
Eladó 1.2benzines C Corsám, és már a második érdeklődő szerint is ez rengeteg. Szépen jár a motor, nincs baj vele, csak a kilóméter miatt mindenki meghátrál.

2020. márc. 13. 22:20
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Tekerni kellene az órát előrébb, hogy hiteles legyen.
2020. márc. 14. 06:41
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Akik azt írták, hogy sok, ugye csak ironizálni próbáltak? Évi 6e km egyáltalán nem sok. 95ekm-rel sincs messze a széthullás határán egy autó. Ez csak a hülye magyar berögzült felfogás és ezért is tekergetik az órákat, mert "használt autót 100e km-rel már nem veszünk". Egy 15 éves autóban mennyi km legyen? 10e? A legtöbben 15-20 éves, hibátlan, karcmentes szalonautót akarnak venni, amiben minden tökéletesen működik, kopásnyomot még nagyítóval se lehessen találni benne, persze még új autó illata legyen, természetesen még legyen bejáratós és mindezt gombokért. Na ez az ami nincs. De ha mindenképp erre az illúzióra vágynak, akkor jönnek a trükközések: óratekergetés, tocsogó szilikon, hibák elrejtés, stb...

Nekem közepes méretű autóm van. Idén lesz szintén 15 éves. Igaz hogy nem városban használtam, hanem országon belül ingáztam vele egészen a tavalyi évig. Az órájában több, mint 300.000km van már. És lásson mindenki csodát, abszolút nem akar széthullani, de még a beltér sincs cafatokban. Sőt, többen megjegyezték már, hogy mennyire egyben van az autó. Az utóbbi egy évben használom én is városon belüli munkába járásra. Így nekem is csak 5-6e km megy bele egy év alatt. Majd ha esetleg el akarnám adni (ami jelenleg eszem ágában sincs), jönnek az okoskodók, akik SZÜF alapján elemzik majd a futást. Rám fogják sütni, amit a jó isten le nem mos rólam, hogy tuti biztos 1000%, hogy tekergettem az órát, mert az kizárt, hogy 30ekm/év futás után hirtelen csak 5e ment bele az utóbbi években.

2020. márc. 14. 07:44
 13/20 anonim ***** válasza:

A hasznaltauto.hu alapján az eladó C corsák ~90%-a többet futott a tiednél. Ez alapján egyáltalán nem sok.

Ha azt nézem, hogy ezek minimum 2-300 ezret elmennek felújítás nélkül, akkor megint csak nem sok.

2020. márc. 14. 07:54
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Ha számít egy autókereskedő véleménye.

A 95 ezer km. kimondottan kevés egy 15 éves autónál!!!

Jó kis autók ezek, de azért vannak típus hibái is..

Láncnyúlásra hajlamos és hengerfej tömítés csere is előbb utóbb bekövetkezik. Ezeket leszámítva megbízható autók. Én ha ilyen autót vennék, vezérlés cserével kezdenék és olajcserével. Kényes a jó minőségű olajra.

2020. márc. 14. 10:53
 15/20 anonim ***** válasza:

WTF?

14 hónapos sincs a kocsim és 17k van benne, mert alig megyek vele....

Még jó, hogy nem fogom eladni, mert mire kocsicsere lesz, addigra az unokahúgomnak esedékes lesz a jogsi és megkapja

2020. márc. 14. 12:07
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Egy 15 éves autóba ez a futott km kifejezetten kevés.
2020. márc. 14. 13:42
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Ez kevés km, mondjuk én pont azért nem venném meg, mert csak városban volt használva. De ismerek 2 ilyen embert is, 18 éves kocsik, mindegyikben 100 ezer km körül van. Úgyhogy tényleg nem értem, azokat az embereket, akik meghúznak egy határt, és ha már 1 km-el többet futott, mint az elképzelésük, akkor nem veszik meg.
2020. márc. 14. 15:27
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Ugyan már!

Van egy 13 éves 1.3- benzinesem és most van benne 150 ezer. Napi szinten megy kb.30 km-t, az mióta számít soknak?

Megkapja ami kell, és kész. Évente olajcsere, 80.e.-nél volt kuplungcsere, eddig megevett 1 akkut és 2 garnitúra fékbetétet. Egyébként semmi komoly.

Problem???

2020. márc. 14. 16:59
 19/20 anonim ***** válasza:

[link]

Itt leírják a magyar vásárlói gondolkodást.

2020. ápr. 12. 15:13
 20/20 anonim ***** válasza:

95e km sok?

Én évi 40-50 000kmt megyek, és nem vagyok taxis vagy kamionos.

2020. ápr. 12. 15:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!