Baleset után a biztosító által ajánlott összeg nevetséges. Mit tehetek?
Egyes rosszul tudja.
Ezt gyorskárnak nevezik, te vagy elfogadod az összeget, vagy nem.
A biztositónak se higgy, ők csak nem szeretnek fizetni, bíróság nem lesz.
Ha a gyorskár nem fedezi a javítást, mindent számlával kell igazolnod, és ez be lehet hajtani rajtuk. (persze ez egy külön procedúra)
Ha elfogadod a gyorskárt, akkor semmiről nem kell számla.
Ez így egy ördögi kör, de első lépésként, próbálj meg egy független kárszakértővel beszélni.
Ő hátha részletesebb tanácsokat tud adni.
Elkell vinni a Virago t a szervízbe, ott csinálják meg neked, és a kárszakértő is odamegy,a rahedli papírjaival.. a ruhádat meg szard le ,,Örülj, hogy ítt irogatsz b aszki..
.( 1, jó sokat megélt,túlélt motoros)..
Ne sz..d le a ruhádat! Pár éve nekem is volt balesetem (vétléen voltam), kismotorral. A biztosító beajánlott 50 ezret. Nem fogadtam el, tételesen leírtam, mim mennyibe kerül, illetve javasoltam, hogy vegyenek annyi pénzből részemre egy másik, hasonló tulajdonságokkal bíró járművet. EZEN KÍVÜL!!! Felsoroltam még a sisak cseréjét (buks után cserélendő), motoros ruházat, tételesen felsorolva, kabát, nadrág, kesztyű, bakancs, stb. A biztosító először nem akart fizetni, majd mindenről fotót kért. Beígérték, hogy esetleg meg is tekintik személyesen a sérült tárgyakat. Igaz, több hétbe került, de az ajánlott 50 helyett végül több,m int 200-at fizettek ki. Ne ad fel, legyél elszánt és céltudatos. Lényeg, hogy nem szabad veszekedni, hanem a tényeket kell ismerni és ismételni. Nem árt a jogszabályoknak utánanézni, esetleg ki is jegyzetelni.
Én voltam annyira rámenős, hogy napi szinten hívogattam őket, napi szinten ismteltem a jogszabályokat, a károk felsorolást tételesen, stb. Nekem is fárasztó volt, de megérte.
A biztosítónl meg ne ijesztgessnek bírósággal, mmert ha odáig fajul, ők húzzák a rövidebbet. Ez csak azért volt, hogy rád ijesszenek.
Első, és fő szabály NE hagyd magad!!! Jól tetted hogy nem fogadtad el.
Első ajánlatuk mindig nevetséges. el kell küldeni őket a pichába, ha kell ha nem is szó szerint, de asztalt kell borogatni.. nyilván az az érdekük hogy ne menj a pénzed után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!