Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Manuális autó forgalmijában...

Manuális autó forgalmijában automata szerepel?

Figyelt kérdés
Vásároltam egy manuális váltós autót, amelynek, mint kiderült utólag, a forgalmijában az szerepel, hogy amúgy automata váltós. Lehet ebből valami, vagy egy nagy szívás a történet?

2020. márc. 8. 00:30
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Majd az illetékesek megmondják, itt senki nem tudja neked megmondani a tuttit.

Valószínűleg csak elírásról van szó, az eredetiség vizsgán az gyorsan ki is derül, nem olyan egyszerű váltócserével mókolni, nem jellemző, hogy költenek rá, de kivételek lehetnek.

Az eredetiség vizsgán azért erre direkt rá is kellene kérdezni, mert, ha ott figyelmetlen a vizsgabiztos, a műszaki vizsgán is probléma lehet.

Az okmányirodában nem kíváncsiak az autóra, ott csak papírokból dolgoznak.

2020. márc. 8. 01:02
 2/12 anonim ***** válasza:

Ha régebbi autóban tönkremegy az automata, előszeretettel építik át manuálisra a méregdrága javítás helyett, ami gyakorlatilag gazdasági totálkár. Ha engedély nélküli az átalakítás, szerintem simán kivágják vizsgáról, különösen hogy érinti vagy érintheti a környezetvédelmi osztályt, besorolást is. Egyébként meg jó nagy taknyolás az ilyen.

Most először alvázszám alapján kérdezd le a gyártónál, hogy gyárilag automata vagy manuális volt az autó. Ha gyárilag is manuális volt, akkor erről erről kérj igazolást és vidd el a Közlekedési Hatósághoz, ott elmondják hogyan tovább.

Ha gyárilag automata volt, és most manuális, akkor szinten a KH tudja megmondani, hogy az ilyen gányolást hogy lehet utólag papírozni, de ilyen estben inkább anonim módon telefonon érdeklődj.

2020. márc. 8. 08:01
 3/12 anonim ***** válasza:
Az előző tulaj mit mondott?
2020. márc. 8. 10:31
 4/12 A kérdező kommentje:

Előző tulaj elmondása szerint gyárilag automata volt, majd azonos kivitelhez tartozó (u.a. évjárat, kivitel) 5 fokozatú váltót raktak bele.

Az átalakításról nincs semmi papír.

Az adásvétel 2 napja lett megkötve, eredetiségvizsgálaton még nem volt, átíratva sincs.

Ezt hogyan lehetne megoldani?

2020. márc. 8. 11:29
 5/12 anonim ***** válasza:

Úgy lehet megoldani, hogy visszaveszi a kocsit vagy előszedi az átalakítás papírjait vagy esetleg fizeti a plusz költségeket

De, ha nincs róla papír, akkor nem lehetsz benne biztos, hogy szakszerű volt az átalakítás.

Gondolom, nem az adásvételi előtt mondta, hogy gyárilag automata volt, és papírozás nélkül lett átalakítva, mert annyira senki nem hülye, hogy ezek után megveszi.

2020. márc. 8. 11:34
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Nagy vonalakban:

coc megfelelőségi nyilatkozat az eredeti autóról és donorról, ami igazolja hogy ezt a típust manuális váltóval is szerelték.

a váltóról és a hozzá tartozó kiegészítőkről kell a számla!

a beépítést csak szak szerviz végezheti számlával!

NKH-nál szemlére kell vinni,ha minden jó kiállítják a papírokat

okmányirodámban bevinni is ott megkapod a forgalmi.

Javaslatom, vidd vissza az autót kérd vissza az árát, mert ez illegális átalakítás. ha szükséges vond be a rendőrséget!

Ha nagyon akarod az autót, akkor is kérd vissza az árát és mond meg volt tulajnak intézze el az összes papírt az NKH-val bezárólag, és akkor megveszed tőle.

2020. márc. 8. 11:48
 7/12 anonim ***** válasza:
Rongyolj vissza az autóval az eladóhoz és kérd vissza a pénzedet. Nyugodtan fenyegesd rendőrséggel, ha nem hajlandó rá.
2020. márc. 8. 12:24
 8/12 anonim ***** válasza:

Sok autót vittem már vizsgára, de soha nem tapasztaltam, hogy valaki is nézi az automata/manuális váltóval van-e szerelve.

(igaz, leginkább kis és középkategóriás autókat hordok műszakira)

Nem kötözködök, csak kérdem:

tényleg erre is figyelnek?

2020. márc. 8. 13:06
 9/12 A kérdező kommentje:
A kocsi visszavétele lenne a legjobb, de adásvételi meg ugye volt írva, amiben én elismertem, hogy az autót rendben találtam, és akkor semmi panasszal nem éltem, szóval így a rendőrség bevonása is felesleges.
2020. márc. 8. 13:45
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

#8#

Egy pillantás a váltóra, és azonnal látja, hogy automata, vagy manuális, egy pillantás a forgalmi engedélyre, és azonnal látja, hogy egyezik-e vagy sem az autóban lévő váltó.

Az előfordulhat, hogy a vizsgabiztos elbambulja a dolgot, de két évente kell vinni műszaki vizsgára az autót, nem elég egyszer átsiklani.

Ami még rosszabb, ha netalán baleset miatti műszaki átvizsgáláson bukik ki a szabálytalan átalakítás, ott még az ég is leszakad...

2020. márc. 8. 14:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!