SZÜF Regisztráció?
Figyelt kérdés
Pontosan nem tudom hogy melyik kategóriába sorolható ez a kérdés, úgyhogy ide raktam.
Nem tudom lekérni az autóm adatait, senki sem kérdezi le nekem hiába kérem meg az embereket, azt mondják csinálj fiókot. De hogy? Valami E-Személyi kell meg Okmámyazonosító meg regisztrációs kód. Ötletem sincs hogy lehet.
Valaki segít?
2020. márc. 7. 23:35
1/7 Koplárovics Béci válasza:
Bemész az okmányirodába/kormányablakba és csinálsz egy ügyfélkaput. Ez kell hozzá. Nem, nem tudod online megcsinálni.
2/7 anonim válasza:
Meg lehet oldani online a regisztrálást, de valóban e-személyi igazolvány kell hozzá.
Az sem egy különleges valami, aki mostanában kapott személyi igazolványt, az már olyan.
Akinek pedig még a régi típusú személyi igazolványa van, és rászán némi időt a regisztrálásra, valóban a kormány ablakban (okmány iroda) néhány perc alatt beregisztrálják.
Lehetnek egyéb előnyei is a regisztrációnak, érdemes időt szánni rá.
3/7 anonim válasza:
Nekem pár éve kellett ügyfélkapus regisztrációt csináltatnom más okból. Mivel az adóbevallást már nem a munkáltatóm csinálja, hanem a NAV központilag, amit ügyfélkapun keresztül küldenek meg. Ezért volt kötelező mindenkinek regisztrálnia a cégnél. Ez az e-személyi fogalmam sincs hogy micsoda. Bementem a kormányablakba személyesen és kb 5 perc volt a regisztráció. Nem nagy dolog, még fizetni sem kellett rá.
4/7 Majatom válasza:
Az E-személyivel csak az a gond, hogy kell hozzá egy kártyaolvasó is. Valóban egyszerűbb bemenni egy kormányablakba.
5/7 anonim válasza:
Ehhez a regisztráláshoz nem kell kártyaolvasó, egyszerű a képlet: ha van e-személyi igazolványa az illetőnek online is tud regisztrálni, ha nincs, akkor a kormányablaknál néhány perc alatt el lehet intézni a regisztrálást.
6/7 A kérdező kommentje:
A Regisztrációs kódot hol találom?
2020. márc. 9. 16:18
7/7 anonim válasza:
Ha jól rémlik, a regisztrációs kód egy külön kártyán van, amit az okmányirodaban adtak egy lezárt borítékban a személyi igazolvány igénylésekor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!