Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha Skóciában vezetek magyar...

Ha Skóciában vezetek magyar jogsival, de csak 17 éves vagyok, és elkap a rendőr, akkor mennyire büntet?

Figyelt kérdés
Mert ugye külföldön csak 18 felett lehet kocsit vezetni.
2010. júl. 24. 22:44
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Szerintem nem tud csinálni semmit, mert külföldi jogsi, szépen visszaadja.
2010. júl. 24. 22:58
 2/13 anonim ***** válasza:
hogy ne tudna csinálni semmit?... tutira megbüntet, meg nem vezethetsz tovább
2010. júl. 24. 23:04
 3/13 anonim ***** válasza:
46%
Apám ezt játszotta itthon az angol jogsival, megnézte a rendőr, majd további kellemes utat kívánt. Szerinted elveheti csak úgy? Az macera egy mezei sünnek.
2010. júl. 25. 00:05
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Skóciában nem mezei sünök vannak, hanem rendőrök, akik teszik a dolgukat. és ha 18 éves kortól lehet autót vezetni, akkor nem fogja elnézni, hogy valaki 17 éves.. nem mondtam hogy elveszi a jogsiját, de meg lesz baszva a segge, és biztos hogy elmegy a kedve a skóciai autókázástól
2010. júl. 25. 00:09
 5/13 anonim ***** válasza:
2 éves jogsival vezethetsz csak külföldön.. ? ..tudtommal
2010. júl. 25. 01:15
 6/13 anonim ***** válasza:
Jogsielvétel lazán, ha szerencsés vagy akkor örökös eltiltás vezetés alól, de minimum 2 évig nem vezethetsz.
2010. júl. 25. 09:19
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Az oktatóm mondta, hogy a 2 év az hülyeség, rögtön lehet vezetni, ha vagy már 18.

Amúgy ez attól is függ gondolom, hogy ott élő magyar vagy-e, egy turistát milyen címre bírságolnak meg? Haza nem küldhetik

, a jogsit meg főleg nem vehetik el.

Amúgy meg ez főleg itthon divat, hogy rád kommandóznak a rendőrök az utcán és igazoltatnak, ez zaklatás, ez az itthoni volt rendszerből maradt, ami nem is annyira volt. Én voltam Írbe, Észak írbe és nem láttam út mentén álló, bírságra váró rendőröket. Nagybátyám Amerikában él 9 éve és mondta még nem igazoltatták és már úgy szeretné, hogy egyszer állítsa meg a rendőr. Szóval nem kell parázni.

2010. júl. 25. 10:18
 8/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Hát örökös eltiltás a vezetéstől azért biztos nem! A jogsi megkapásától 2 év pedig a kezdő vezetői engedélyre vonatkozik, ami annyit tesz, hogy nem vihetsz utánfutót meg régen utast sem. De ez csak akkor, ha ez a legelső jogsid, nekem pedig nem az.

2010. júl. 25. 11:46
 9/13 anonim ***** válasza:
ha 17 vagy akkor B-sen kivül még milyen jogsid van amivel huzhatsz utánfutót? motor jogsitol nem évül el a két év autón
2010. júl. 30. 10:40
 10/13 anonim válasza:
100%

tsabzze válasza, 10:40:

Rosszul tudod!

Ha 14 évesen megszerzed az "M" kategóriát, 16 éves korodra már nem számít kezdőnek a vezetői engedélyed.

Ha 16 évesen szerzel "A1" kategóriát (motorkerékpár 125 cm3-ig), akkor 18 éves korra évül el a kezdő minősítés.

Tehát ha nagyon szerencsés vagy, és volt "M" kategóriád, amint 17 évesen megvan a jogosítvány, mehet az utánfutó, mert nem kezdő a vezetői engedély.

Ha az "A1"-gyel kezdted a vezetői engedélyt 16 évesen, akkor 16+2=18 évesen, amint megvan a két év a jogosítvány kiadásától, akkortól vontathatsz utánfutót.

Ha nincs semmilyen jogosítványod B előtt, akkor 17+2=19 éves kortól számít nem kezdőnek, akkortól vontathatsz utánfutót.

A külföldön való vezetés pedig csak és kizárólag a kortól függ, 18 éves kortól vezethetsz.

Egyébként a motorokra való jogosítvány is hasonló rendszer, például az "A"-t, ami bármilyen teljesítményre jó, elvileg 21 éves kortól kaphatnál, de ha van egy legalább két éves "A1"-ed, amit mondjuk 16 évesen szereztél, akkor már 18 éves kortól korlátlan "A"-d lehet, mert ugyebár 16+2=18.

Üdv, egy oktató

2010. júl. 30. 14:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!