Kocsi vásárlás előtt állok és úgy van feltüntetve aa autónál, hogy "Érvényes külföldi okmányokkal". Mi a menete hogy forgalomba helyezzem?
Figyelt kérdés
Viszont a képeken nincs rendszám a kocsin. Ennek mi a menete, úgymond forgalomba helyezni. Papírozás, átírás, műszaki mennyibe kerülne egy 1.8t típusú kocsinál?2020. márc. 5. 22:12
11/13 Majatom válasza:
Fel kell hívni, meg kell kérdezni. Én januárban vettem autót kereskedőtől adásvételin Ő adta el nekem, az árban benne volt a nevemre írás. Megkötöttük a biztosítást online a helyszínen, és volt rajta még 1.5 év külföldi műszaki, amit honosítottak, és adtam neki 100.000 előleget, amiről írtunk papírt. Szóval mikor 5 nap múlva mentem az autóért, kicsengettem a fennmaradó kialkudott vételárat, Ő meg átadta az autót a nevemre írt forgalmival, amiben volt még 1.5 év műszaki, meg a csekk befizető igazolás részét, hogy a vagyonosodási illeték a NAV-nak be lett fizetve, amin az én nevem volt. A törzskönyv később jött postán.
12/13 anonim válasza:
Ne haragudj, hogy nem a kérdésedre válaszolok, de az AAA Autót nagy ívben elkerülném. Ha mégis tőlük vennéd, utolsó csavarig nézesd át az autót, meg az előéletét is.
13/13 anonim válasza:
Az ugye megvan, hogy a kereskedőnek ezek a költségek nincsenek? A kereskedő megveszi a nevére, majd kivonja a forgalomból Nincs se adó, se vagyonszerzési illeték. A jogszabály engedményeket tesz nekik, hiszen ebből élnek. Soha ne vegyetek úgy autót ismeretlentől, hogy nem az eladó a tényleges eladó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!