W221 S mercit mennyibe kerül fenntartani? Megéri megvenni?
Uj ara lehetett 25 milla, te megyvenned kb. a 15%-aert, es azt kepzeled hogy luxust kapsz es te leszel benne a csaszar? :D
Ha egyaltalan felmerul a kerdes, hogy draga-e fenntartani egy Mercit, biztos lehetsz benne hogy ez nem a te autod. A fogyasztasa meg hagyjan, de az adok, a szervizeles koltsege az elso evben tobb lesz mint az auto ara volt...
Kapj valami értelmes választ is:
Hát elég húzós tud lenni. Dugig van a kocsi elektronikával. A legutolsó dolog is elektromos benne. Légrugósak is ráadásul...
Ez amolyan fej vagy írás dolog. Lehet kifogsz egy olyat, amiben minden jó, és nem kell hozzányúlni komolyabban 3 évig. De azis lehet, hogy kifogsz egy olyat, ami 3 hónap alatt elviszi a vételár felét. Szóval lutri.
Amúgy szép autók. És igen, ezért luxust kapsz. Első kérdező nemtudom mit hisz... Hogy 10 év alatt ezekből elszállt a kényelem? Nem.
Csakhát ja... Áruk az újkorinak a tizedére csökkent, a fenntartásuk viszont nem. A fenntartás egy 30 milliós kocsihoz van belőve, és nem egy 3 millióshoz. Ezért nem mernek sokan belevágni, mert nagy benne a rizikó.
És nem, abszolút nem fogyaszt sokat egy 320 cdi... Ezis hülyeség. Egy 320 cdi a maga 10 liter körüli fogyasztásával egyáltalán nem sok. Sokat egy 12 hengeres Bentley fogyaszt. Aminek a gyári adata 25 liter városban. Na az sok.
Az a baj aki keddig hozzászóltak, azok a tipikus savanyú a szőlő dolog. Akik ha nem tudnak megvenni egy autót, akkor megmagyarázzák, hogy felesleges. Mert amúgyis drága, meg amúgyis sokat fogyaszt, meg ugyan oda megy mint a Suzuki swift, meg a többi közhelyes hülyeség.
Szóval meg lehet venni. De legyél tisztában azzal, hogy költséges lehet. És készülj rá. Ha vállat vonva kipengetsz 500-ezret, vagy egymilliót egy szervizre, mert azt mondod, ez van, mercim van, akkor vedd meg. Ha 4 milliót szánsz kocsivásárlásra, és a maradék pénzednél számolgatod a 10 ezreket, akkor ne vegyél ilyen autót 3,5 millióért.
4-es vagyok.
5-ös: Az a baj, azt hiszed, közhelyeket soroltam fel. Azért közhely, mert mindenki ezt fújja. Talán azért mert igaz. :D. Lehet hogy kell rá költeni, lehet, hogy nem.
De ha te itt nekem forintra pontosan megmondod, hogy mennyit kell költeni egy 3,5 milliós S320 CDI-re egy év alatt, állva fogok neked tapsolni. Mert ugyebár ez volt a kérdés. Mennyibe kerül fenntartani. Te sem tudod megmondani. Én legalább adtam egy irányvonalat. Te meg csak ugatsz :D.
Viszont kérdező: Ha valóban fiatal vagy, meg a többi... Komolyan indokolt neked ekkora böszme autó? Azért, hogy többnyire egyedül vezesd? Egy szűkösebb mélygarázsba gyönygyözne a homlokom, hogy befér-e ide, vagy oda. Szerintem ez a kocsi 20-25 éves nem családos férfiaknak full felesleges. Nekem C osztályom van, teljesen jó. Kényelmes, van benne erő, nem feleslegesen nagy.
De egy S osztály azért, hogy legyen hátul szellőztethető (neadjisten masszázs) ülés, meg böszme nagy lábtér, meg 16 zónás klíma, meg hűtőszekrény, meg monitorok a fejtámlába, meg anyámkínja. Aztán mikor fogsz benne hátul ülni? Tele lesz olyan gedzsitekkel, amit nem fogsz használni. Tényleg érdemes ezért ekkora, dugig extrázott kocsit venni?
Attól, hogy reszeled a fingot még nem leszel okosabb pubikám! :D
#9:
Igazi büdös gyökér vagy öregem. Egy rendes suttyó :D.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!