Trabantot drága megvenni, fenntartani hobbiként?
Jajj he trabantot minek má.
Én mikor megszabadultam tőle örömömben úgy berúgtam mint állat.
A jog a trabantot is ugyanúgy autónak titulálja, mint egy Fordot, így átírás, meg ilyenek jelen esetben is játszanak :)
Amit 50 meg 100 ezerért hirdetnek, arra nyugodtan számolj még rá 300 ezer forint költséget, mire autó lesz belőle, kilakatolva, rendbe tett futóművel, fékkel, nagyjából működő egyéb alkatrészekkel, vállalható motorral.
Az hogy drága relatív. Mihez képest?! Amennyiért megveszel egy ilyen Trabantot, nevedre iratod, ezt-aszt megcsinál(tat)sz rajta kb annyiba kerül, mint az én autómhoz egyetlen darab új fényszóró. Ha ehhez viszonyítjuk, nem drága.
Ha tényleg hobbiként kell és ez a vágyad, akkor sem drága. Van aki ennél többet iszik, cigizik, stb. el egy év alatt.
Ha nagyon korlátozottak az anyagi lehetőségeid, és elsősorban közlekedési eszköznek szánnád, akkor igen, ár-érték arányban drága.
Elsősorban neked kell eldöntened, hogy neked drága-e vagy sem.
Ha lenne egy pár éves, újszerű tökéletes állapotú GC-MS rendszered (ez egy analitikai mérőeszköz), amire azt mondanád, hogy 5 millióért eladnád, valószínűleg az emberek 99,999%-a azt mondaná hogy milyen drága, 10 kiló vas és milliókat kérsz érte. Én meg azonnal lecsapnék rá, mert nekem olcsó, tekintve hogy az új árának töredékéért adod.
Ha a 100eFt vételáron felül plusz 100eFt kiadás már sok, akkor inkább ne vedd meg!
A Trabant kis autó, de mire a nevedre kerül, átírás + biztosítás benne lesz 40-50 ezerbe. Ezen felül ha tényleg jó állapotú, és csak a kopó, fogyó eszközöket cseréled rajta, akkumulátor, folyadékok, szűrők és még tele is tankolod már ott a másik 50-es.
Tehát már össze is jött a 100-as. És ez a legszerencsésebb eset, amikor semmi máshoz nem kell hozzányúlni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!