Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Olcsóbb összességében motorral...

Olcsóbb összességében motorral munkába járni napi 50km-t mint autóval?

Figyelt kérdés
Gondolok ott arra is, hogy a motor gyorsabban kopik ( lánc stb) nem csak benzinre.

2020. febr. 29. 14:46
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Persze,hogy olcsóbb.
2020. febr. 29. 14:49
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha már van autód, akkor hosszútávon olcsóbb, ha nincs még járműved, akkor alapból olcsóbb, viszont szezonális azt is számold bele. Meg az sem mindegy milyen motorról van szó :)
2020. febr. 29. 15:35
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Én ugyanennyit járok robogóval.

Havi 40 liter benzin szerintem elég meggyőző.

2020. febr. 29. 16:02
 4/8 anonim ***** válasza:

Ja, és az autónak is van kopása. De a kopó alkatrészek jóval olcsóbbak a motorhoz.

#3 voltam.

2020. febr. 29. 16:05
 5/8 anonim ***** válasza:
75%
Elméletileg igen, cserében bármikor vagy megfagysz, vagy megsülsz, vagy szétázol, mint egy kutya, ilyesmi.
2020. febr. 29. 16:42
 6/8 dirtboy ***** válasza:
46%

az attól is függ milyen fajta, milyen értékű a motor amivel megoldanád.

nekem pl többet eszik a motorom mint a kocsim.

illetve 6000-8000km enként ezek a gumik elfogynak és 70-75ezer egy szett.

kettődarab első féktárcsa a motorra 130 ezer, kocsimra (2010es audi a3) 21 ezer az első szett féktárcsa.

megtett km sokkal többet befolyásol motornál mint autónál.

autókat vígan eladod 250 ezer kmrel, próbáld ki ugyan egy gsxr750el mennyiért lehet eladni.

de ha egy kis motorról van szó út más a helyzet, de ősztől tavaszig akkor sem éri meg.

2020. febr. 29. 17:00
 7/8 anonim ***** válasza:
27%

Attól függ milyen szempontból - motorral egy (akármilyen) balesetben rosszabbak a túlélési esélyeid, és jó eséllyel hosszabb ideig leszel keresőképtelen amíg felépülsz.

Ha nem történik baleset, akkor is könnyebb összeszedni, ilyenolyan megfázást, ízületi gyulladást stb. 50km-re már rendesen be kell öltözni a motoron, ez idő, az idő meg pénz.

Félreértés ne essék, nem a motorozás ellen beszélek, de a lánckopáson kívül én mást is figyelembe vennék.

2020. febr. 29. 17:48
 8/8 anonim ***** válasza:
50%

Szigorúan anyagi ráfordításokat nézve igen, olcsóbb.

Figyelembevéve a hátrányait, már nem éri meg a spórolást szerintem

2020. febr. 29. 20:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!