Miért nem tartják sokan a követési távolságot autópályán?
Mert:
1. türelmetlenek, és kényszeresen rohannak azért az 1-2 percért
2. Nincsenek tisztában azzal, hogy ez nem úgy megy mint a filmekben/játékokban, hogy ők ott lógnak 130-al az előttük levő s3ggébe, és majd bármikor reagálni tudnak és fél másodperc alatt állóra fékezni..
Meglepő, de emellett az emberek nagyon nagy része nincs is tisztában azzal, hogy a valóságban mennyire törnek az autók, mekkora erő hat a testre karambolnál, és azt hiszik hogy olyan mint a filmekben, hogy 120-al fát fognak, és kiszállnak egy horzsolással.
Én az elméleti oktatásra bevezetném a töréstesztek levetítését, ha meglátják hogy már 60-nal is mennyire törik az autó, mennyire repülnek a bábuk magatehetetlenül, és csuklanak össze(biztonsági öv fontosságáról nem is beszélve..), akkor talán elgondolkoznának a dolgokon.
Na meg talán kevesebb lenne az önjelölt "én nem kötöm be magam, majd kapaszkodok és megtámasztom magam jó lesz az úgy" felfogású egyének.
Egyszer láttam videót, ahol 50-nel a bábú öv nélkül úgy kifejelte a szélvédőt mint annak a rendje, ezelőtt sem kérdőjeleztem meg az öv létfontosságát, a videó utána meg pláne nem.
4es
hol említik hogy jobbról vágnak be?
#5 és kérdező,
ha a külső sávban poroszkál, akkor mi a gond? Gyorsabban haladó megelőz, és fokozatosan távolodik el.
8 as, igazából nem érted a szituációt.
pont hogy nem távolodik el. a kérdező és az előtte haladó közé sorolbe az aki előzte a kérdezőt. ezáltal már nincs meg a követési távolsága a kérdezőnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!