Autó fenntartása napjainkban! Ti, hogy csináljátok?
Most volt az autóm 2. éves szervizen, ahol azt mondták nem kell se az üzemanyagszűrőt, se a légszűrőt cserélni, mert 4 év az előírás. Ennek ellenére mégis kértem hogy cseréljenek üzemanyagszűrőt. Levegőszűrőből vette saját magam gyárit és kicseréltem. Hát mit ne mondja, bőven ráfért amilyen fekete volt már a kosztól az előző szűrő. Nem ezzel a 6000Ft megspórolással váltottam volna meg a világot, úgyhogy abszolút nem sajnáltam rá. Pollenszűrőt most a második éves szerviznél cseréltek volna először, de ezt is lecseréltem magamnak egy év után.
Olajat a gyári előírás szerint 30.000km-enként kellene cserélni. Én inkább cseréltetem 15.000km-neként. Tankoláskor mindig kivétel nélkül prémiumot tankolok. Nem ez 8-9% plusz költség, ami miatt száraz kenyéren kellene élnem hónap végén. Abszolút nem sajnálom rá. Van garázsom, nem tudnám elnézni hogy éjjel-nappal télen-nyáron az utcán álljon a kocsim. Gumiból is a nagy prémium márkákból szoktam vásárolni, mert ebben bízom. Ha már eléri a 6-7 évet, vagy 3-4mm-t a profil, amikor már intenzív esőben 130km/h-nál fel-felvillan az ESP ikonja, akkor kuka és újat veszek. A biztonságon sose spórolnék. Kopóalkatrészből, cserealkatrészből vagy gyárit kérek, vagy ha van a gyárinál jobb (nem érdekel ha drágább) akkor azt.
Sokat költök az autómra, ezt én is tudom. De a használt gumi, 2000-ért tankolok, teszkós olajat veszek bele 5 évente, stb az nem én vagyok. Ha nem tudnék mindent megadni az autónak ami kell, akkor inkább nem lenne autóm, hanem vennék bérletet és buszoznék, bicikliznék, gyalogolnék.
Egy magyar a sok közül így csinálja.
Ezekkel a sorokkal gondolom lesz akit mélységesen felháborítok és csak azért is jól le leszek pontozva. Csak nyugodtan, ettől még nem fogok mást gondolni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!