Szoktatok még látni napjainkban rotációs kapából átalakított kistraktort az utakon?
Tudom miről beszélsz, azért írtam, hogy a rotakapák, lovaskocsik, kistraktorok együtt koptak ki. Egy kategória ilyen szempontból
erre most találtam, aranyos hogy megemlékezésként még versenyeket is rendeznek neki https://www.youtube.com/watch?v=SB7HYPfN-YQ
közben az jutott eszembe hogy vajon ugyanebbe a kategóriába lehetnek a csettegők is? mármint hogy azok is kikoptak azon a tájegységen ahol elterjedtebb volt régen
Kertitraktor a becsületes neve.
Vidéki kis falvakban, tanyavilágban szoktam még látni.
A csettegőkkel meg a lovaskocsikkal együtt el fognak tűnni.
Átalakított, mert a hajtóműről le kell venni a kapatagot, a járókereket pedig fel kell rakni a helyére. Azaz át kell alakítani. Azt szerintem senki nem írta, hogy ez nem gyári megoldás, hanem valami házi barkács tákolás lenne.
Én vidéki megyeszékhelyen lakom, de már 16 éve nincs meg a város szélén a szőlőnk. Annak idején a szőlőhegyen láttam ilyet. De akkoriban sem volt szerintem jellemző, hogy mindennapos városi közlekedésre ilyet használnának az emberek. Legfeljebb tényleg a szőlőhegyen jártak ilyenekkel. Hogy most mi a helyzet arra felé, sajnos nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!