Szoktak még használni napjainkban rotációs kapát kerékkel és utánfutóval járműként, illetve kézikocsit?
Kézikocsival nálunk a kisebbségiek rendszeresen járnak a környéken vasazni.
Rotával inkább falun járnak meg esetleg ott ahol szőlőhegy van. Gyerekkoromban nekünk is volt szőlőnk a város mellett. A hegyről sokan jártak le a szomszédos faluba ilyennel. Manapság nem tudom mi a helyzet, mert 20 éve nem jártam arra.
Én 36 éves vagyok és 200.000-es megyeszékhelyen élek, ha ez számít.
Nem az a lényeg, hogy te mennyi rotációs kapát láttál az utóbbi időben :-)
Nyilván kevesebbet, mint néhány évtizeddel ezelőtt, aminek megvan a magyarázata is.
A jogszabály nem változott, ma is kerti traktornak minősülnek (K kategóriás jogosítvánnyal vezethető), a kézi kocsit toló ember pedig gyalogos.
Mindkettőt teherszállításra használták, használják (mert azért még vannak), csak már régen nem számít luxusnak a személygépkocsi, és bizony azok vették át a két említett alkalmatosság szerepét
Szőlős kertek, veteményes kertek közelében nagyobb eséllyel láthatsz mostansági is kerti traktort közlekedni, de ott is inkább autókba rakják a termést, az gyorsabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!