Felelőtlenség, ha valaki soha nem cserél fekfolyadékot?
sokáig dolgoztam Ázsiában. nos azokban az országokban nem is láttam olyan műhelyt, ahol ilyen csip-csup fékfolyadék cserével foglalkoztak volna. ott elképzelhetetlen, hogy valaki benézzen a motorházba ha nincs ott dolga. És évekig nincs. Még az olajcsre is kihívás. Én mazdával jártam, vagy negyvenezret nyomtam bele nagy hőségben, de csak az aksiba kellett ásványvizet tölteni távol minden településtől, mert nem indult a porszáraz aksi miatt. Aztán úgy jártam vele tovább. Ott Patrollal, Isuzuval, Toyotával is dolgoztam lehetetlen körülmények között, a a japó kocsik szerviz nélkül működtek.
Azóta nekem is csak az van. A mostani Hondám 14 éves, de még nem kellett sem az automata váltó olajára sem a fékfolyadékra, a hűtővízre, a klímára nézni. minden precízen működik. Most ment át a hatodik műszakin probléma nélkül. (eddig csak a féktárcsa, és a fékpofák lettek cserélve. Nameg a motorolaj. Az viszont Eneos Substina 0W30.
Apósodnak igaza van.
Tárcsafékesnél nem kell csak utántölteni, dobfékes rendszernél kell csak cserélni, mert csak ott tud "felvizesedni"!
Persze a tévhitből és a félretájékozottságból is az autószerelők profitálnak.
Cserélnek ők neked mindent ha akarod, ha van baja ha nincs, mert miért okosítsanak egy hozzá nem értőt a saját zsebük kárára?
Hát ez az...
Amíg a műszaki vizsgán hozza a kellő fékhatást és a pedálerő sincs az egekben, addig akár libazsír is lehetne a fékfolyadék helyén.
Működjön. Ez a lényeg.
Az meg már más kérdés hogy a 10 éves fékolaj kiállna-e egy ereszkedést pl a transzfogarasról. Sanszos hogy felforrna. De az is lehet, hogy az autó sosem hagyja el az alföldet, ezért aztán fölösleges is agyalni rajta.
6os
Lejössz a Transzfogarasról, még régebbi fékfolyadékkal is, én kipróbáltam. Mondjuk a motorféket használtam hatékonyan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!