Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autó szerelőkhöz szólna főleg...

Autó szerelőkhöz szólna főleg a kérdés, BIO ETANOL DÍZEL AUTÓBA?

Figyelt kérdés

A tegnapi este folyamán anyámtól el kértem egy kis péntek esti crusingra a kocsiját, amivel minden rendbe volt addig ameddig azt nem hittem hogy a garázsba gázolaj van a polcon a kannában.

A helyzet a következő, BIO ETANOLt tankoltam (4-5 liter) az 1.9 TDI audóba, amitől kb 1-2 km után el kezdett fulladni és hatalmas füstfelhőt hagyni magunk mögött ( azt hittem gázolaj van a kannába, ami lényeges még hogy ami maradt a kannába ki öntöttük a földre és öngyujtóval se tudtuk meggyújtani konkrétan legalább 10 éve ott volt a kannába a cuccos a garázsa (úgy emlékeztem gázolaj)...

Szóval, kb 10 éve rohadó bio etanolt öntöttünk egy turbódízel auóba amitől el kezdett füstőlni meg fulladni, aztán rá tankoltunk 10-11 liter gázolajat hátha keveredik és feloldódik, de semmi. Nem indul a kocsi sehogy, és ami a legszomorúbb hogy anyámé mint említettem. Ez a kérdés TÉNYLEG NEM VICC, ez megtörtént és a kérdés az lenne hogy mire számítsak szerelő ügyileg mennyibe fog kerülni, mennyire károsíthatja a motort és mit érdemes ilyenkor tenni...

2020. febr. 23. 03:30
 1/8 anonim ***** válasza:
89%
Ha már meggyújtani sem tudtátok, akkor az már talán csak víz volt és akkor igen, károsíthatta a motort. A többit majd a szerelőd megmondja.
2020. febr. 23. 06:56
 2/8 anonim ***** válasza:
91%

Akkor az bármi is lehetett de nem benzin. Kevés benzin nem árt a dizelnek. Ha megse gyulladt akkor az nem üzemanyag volt.

Ha így van ahogy leírtad akkor az nagyon sokba fog kerülni, és a mama is megtanulja hogy nem adunk kölcsön senkinek autót. De főleg nem annak akinek halvány fingja sincs hozzá.

2020. febr. 23. 07:42
 3/8 anonim ***** válasza:
89%

Tréler, szerviz, aztán reménykedni, hogy egy üa rendszer átmosás megoldja.

Ha nem, törik a malac persely.

2020. febr. 23. 09:57
 4/8 Beviz Elek ***** válasza:
79%
Eszetlenül találomra beletölteni... szép...
2020. febr. 23. 10:10
 5/8 anonim ***** válasza:
82%
Ha találsz valahol egy kannát, akkor kérdés nélkül beletöltöd az autóba? Hány éves vagy te? Legalább innentől nem lesz kis péntek esti "crusing"...
2020. febr. 23. 10:38
 6/8 anonim ***** válasza:
69%
Kicsit off, de megnyugtatlak, a gázolaj sem fog begyulladni, ha kiöntesz belőle egy keveset, és nyugodtan nyílt lángot is tarthatsz hozzá....
2020. febr. 23. 17:49
 7/8 anonim ***** válasza:
87%

A bioetanol bizony gyullad, mármint ha tényleg az lett volna. Ha 10 éves, akkor az E85 lehetett annak idején, valószínűleg túl sok vízpárát kötött meg az alkohol 10 év alatt. Benzines kocsiba még elment volna, de dízelbe akkor sem, ha friss tiszta alkohol lett volna: az alkohol ugyanis nem gyullad kompresszióra (nem képes öngyulladásra). Mivel az alkohol kenőképessége nulla, a befecskendező szelepek károsodhattak. Ha ez nem történt meg, akkor az üzemanyagrandszer alapos tisztításával megúsztad. Az sem lesz olcsó, csak a munkadíjat számolva.

Ha tönkrementek az injektorok, vagy a magasnyomású szivattyú, akkor jól írták, összetörheted a malacperselyedet,

2020. febr. 23. 18:56
 8/8 A kérdező kommentje:
kb mit jelent ez árban? mininum mennyibe kerulhet? nem mentunk vele sokat mert el kezdett fustolni mint az atom es leallt, aztan ra tankoltunk gazolajbol 10 litert es utana semmilyen eletjelet nem adott
2020. febr. 23. 22:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!