Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Visszaülni egy régi autóba?

Visszaülni egy régi autóba?

Figyelt kérdés
Egy ismerősömnek volt 5 éve egy részecskeszűrős 2007-es 1.6 HDI motoros Focusa. Nem nagyon használta városban, mégis megadta magát, valami 600 000 Ft-ért cserélték volna, de még turbó problémák is kezdtek rajta előjönni, pedig tényleg vigyázott rá. A kocsit eladta így hibásan, majd átült egy 1994-es Corollába. Az autóra alig kellett költeni, az is igaz, hogy szép, megkímélt autó, de ugye nem egy új már, bár ezek a régi Corollák a világból kimennek kb. Ez egyedi eset lehet, vagy tényleg sokan visszaülnek egy régi autóba, ha az újabbal valami nagyobb gond van?
2020. jan. 26. 18:39
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
A többség max akkor, ha nincs pénze hasonló újabbra
2020. jan. 26. 18:40
 2/10 anonim ***** válasza:
Nekem van többek között 1988as Daciám, 1992es BMW és 2012es Audi A6. Voltam sokszor a Daciával is akár 1700 km-es túrán. Imádom a régi autókat is, és az új autók erejét, technikai újításait is. Ha kell, megyek régi autóval, de a fiatalabb nyilván jobb.
2020. jan. 26. 18:54
 3/10 anonim ***** válasza:
60%

Itt nem az évjáraton van szó, hanem típuson.

A corolla az híresen megbízható autó. Ahogy a suzuki, mitsubishi, az összes toyota, honda és úgy általánosságban a japán gépek tartósságra a legjobbak. Ez vitán felül van.

A ford viszont ismerősi körben is finoman szólva egy botrányos minőségű amerikai autó... Az amerikai autók megbízhatatlanok általában, ahogy az amerikai gépek is... Ismerősi körben volt harley-k, mind többet állt szervízben mint használatban, tesómnak van egy japán enduroja, sohasem volt baja még.

Ismerősi körben voltak fordok, pár éves korukban motort kellett cserélni meg hasonló finomságok, illetve a totalcaron van több cikk, hogy hegesztési hibásan jönnek már a kocsik a gyárból, vagy olyan típushibák vannak az újabb kocsikban is, hogy megszorul a motor stb.

Elmondok neked egy meglepő dolgot... 10 évvel ezelőtt egy honda került 7 millióba, a bmw 17-be... Most használtan ugyanaz a honda többe kerül, mint a bmw.

Szerinted miért? És van rá kereslet, viszik ezeket a megbízható kocsikat, mert ha nem rozsdás, nem rossz a hangja a motornak, egybe van a kocsi, akkor azzal valószínűleg nem lesz gond, csak kopó alkatrészt kell cserélni. Ameddig egy bmw-n mire hazaérsz, már fél műszerfal karácsonyfa, mert ennyi ideig tartott ki az akksi saru lehúzós módszer.

2020. jan. 26. 19:34
 4/10 A kérdező kommentje:
A Focus mondjuk német autó, francia dízelmotorral. Nem?
2020. jan. 26. 19:37
 5/10 anonim ***** válasza:
43%

[link]

Amerikai tulajdon, de Németországban fejlesztik az európai piacra szánt autót ez a cikk szerint. A tapasztalataim szerint kerülendő márka.

A legutolsó tapasztalatom a fordal, ez a videó, amit ma láttam a speedzoneon:

https://www.youtube.com/watch?v=HpiDbFa_cy0&t=2392s

A legújabb RS-ből 2 lerobbant, tesztautók,

Ahányszor fordról hallok, mindig azt olvasom, hogy szar az autó. A te kérdésedben is azt olvasom, hogy szar. Reggel a videóban is ezt hallom, hogy szar... Előtte is folyamatosan ez ömlik a csapból mindenhonnan...

Nem lehet, hogy tényleg szar ez a típus?

2020. jan. 26. 19:51
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Véleményem szerint az euro 3 után túl sok hibaforrás van már egy autóban. Persze voltak korábban is problèmás motorok (2.5 tdi, stb), de ma már egy megbízhatónak mondott autóban is van egr/dpf/kettőstömegű/porlasztó/magasnyomású..

Van egy Euro 5 mercim, ha azon valami tönkremegy, minden alkalommal zsebbenyúlós. Euro 2-es E36 váltó és kuplung csere 90e ft bonottt váltóval, új kuplunggal(én nem látok elúszó százezreket, ha valami baja lesz)

Napi használatra már nem kellene, öreg, hangos, kényelmetlen.

2020. jan. 26. 20:17
 7/10 anonim ***** válasza:

Fordnál TDCI-nek nevezik, és itt egyszerűen az van, hogy a Corollában nincs ennyi elektromos vacak. Mivel 13-évvel öregebb.

Ez minden gyártónál így van kb. A mostani Toyota sincs olyan mint a 94-es Corolla.

Ezt leszámítva tényleg kb. mint amit írtak, nincs pénz fiatalabbra.

2020. jan. 26. 20:43
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

2es vagyok

Történetesen nekünk is kuka lett egy 2007es 1.6 TDCI Focus, és annyira értéktelen volt az autó 2018ban is, hogy egy fillért sem érte meg rákölteni (elment a kompresszió, komoly baja volt, de meg se bontottuk). Ettől függetlenül nem mondanám szar szerkezetnek, én kimondottan szerettem vezetni, és sok más embernél hibátlanul fut ez a motor 400 ezer km-el is.

2020. jan. 26. 21:22
 9/10 anonim ***** válasza:
Sajna én meg nem merek átülni másikba, Swiftem van és félek az újabb autóktól... tök para amúgy.
2020. jan. 26. 23:21
 10/10 anonim ***** válasza:
Igen, de most azért fogok, mert eladom a jelenlegit és a pénzt vissza szeretném forgatni a házba valamivel meg kell járkálni így egy olcsó öreg autóval fogok
2020. jan. 27. 04:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!