Hirtelen kék füst de vajon mitől?
Adott egy BMW E46 318i N46B20A motorkódú motorral szerelt autóm ami ma egy viszonylag hosszabb 20-30 perces dugóban való közlekedve elkezdett kéken füstölni, amint vége volt a dugónak és lehetőségem volt gyorsítani a visszapillantóban látszott a kék füst ami utánam maradt. De egy párszáz méter max 1 kilométer normális sebességű közlekedéssel elmaradt a füstölés teljesen.
Eddig még nem produkált ilyet, egy parkolóban megállva semmilyen fordulton nem jött semmi füst. Tudom hogy a kék füst az olajnak a jele, de mi okozhatta ezt a hirtelen és ideiglenes ,,olajfogyasztást"?
Szerintem összefüggésben van a dugóban történő közel alapjáraton való közlekedéssel de nem vagyok benne biztos.
Eszi az olajat, csak amikor meghajtod kiégeti.
Araszolásnál meg nem tudja kiégetni.
SZóval komoly bajok vannak ott.
Tisztelt Kérdező!
Valóban szelepszár szimeringges az autója és csak idő kérdése és többször tapasztalja ezt a kék füst jelenséget. Érdemes foglalkozni ezzel a problémával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!