Tesóm kocsija miért füstöl hirtelen?
Sziasztok!
Tesómnak van egy öreg benzines (nem turbós) gépezete és olyan történt,hogy elutaztak vele,út közben magas fordulaton már kezdett füstölni szürkét,fehéret,aztán az út végén már alapjáraton is nyomja a füstöt.Ezt egyik pillanatról a másikra.Kicsit kopott ugyan a motor,mert csipegeti az olajat,de 300ezer km után ez érthető...
Én mondtam neki,olajat,vizet nézze meg,miből mennyi fogyott,milyen állapotú,nekem hengerfejgyanús.
Vagy elfogyott a motorolaj a rendszerből?
Kinek mi az ötlete?
Hát, ha elfogy a motorolaj a rendszerből akkor megszorul a dugó és jóformán az egész motort ki lehet dobni. Ezt azért észrevettétek volna. :D
A durva fehér füst (gőz) viszont lehet annak a jele hogy hengerfejproblémás és eszi a vizet. Nem nyomott véletlenül kék füstöt? Esetleg nem forralta fel a vizet?
Megnézte,amiket írtam,a vízszint normális,viszont az olajat bezabálta,a minimum szint alatt volt az olaj állítólag.
Felkészítsem,hogy hengerfejes,vagy ez inkább dugókopás?
Füstre nem mondott semmit,egyre erősebb fehér füst,ennyi.
Meleg motornál sűrítési végnyomást mérjetek...
...de asszem ebből motorgenerál lesz...
sziasztok!
Megnézte 1 szerelő tesóm kocsiját.
Hááát jó hír is meg nem is...
Az volt,hogy a termosztát elb.szódott és nem hűtötte a motort,amit tesóm nem vett észre,mert nem melegedett jobban,nomeg vidékre mentek.Hűtés hiányában a gyűrűk megfőttek,olajzabálás,kompresszióhiány.
A szerencse az,hogy azóta nem mentek a kocsival,így végülis nem főzte szét az egészet.
Hengerfejnek semmi baja,az már lent van,így 1 gyűrűzéssel,csapágyazással,szimeringgel megússza...
Meg persze a termosztát cseréjével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!