Tegnap kb.60km autózás után beesett a fékpedál majdnem padlóig, majd kb.3óra állás után jó volt. Mi lehet a baj?
Egyszercsak elkezdett egyre lentebb fogni a pedál, szerencsére már pont befordultam az utcába, ahol lakunk. Nem szünt meg a fékhatás, csak gyengébb lett, meg 1-2 cm-re a padlólemeztől állt meg a pedál. 3 óra elteltével mintha mi se történt volna, jó volt a fék.
Mi okozhat ilyen alattomos hibát?
1-es mint írtam, akkor jelentkezett a probléma, mikor hazaértem. Miért is veszélyezettem bárkit?
Hétfőn megy szervízbe, csak gondoltam megkérdezem hátha valaki ért hozzá.
Mármint viszik, traileren igaz?
Egyébként ennyiből nehéz. főfékhengertől kezdve a fékfolyadékon át.
Ha a mechanikus áttétel jó, és tudod mozgatni a főfékhengert, akkor bizonyosan két eshetőség áll fent:
1. levegős a rendszer, ami így összenyomható
2. nem zárt a rendszer, és a fékfolyadék kiszivárog valahol
Most írhatod, hogy 3 óra múlva szerinted jó volt, és akkor nem lehet tömítetlen. De lehet.
Azért első körben nézzél rá a fékfolyadék tartályra, hogy van-e még benne egyáltalán fékfolyadék.
Amúgy érdemes lenne azt is lecseréltetni, ha már ott vagy a szervízben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!