Aszfaltos használat befolyásolja-e egy terep gumi "funkcióját"?
Nyilván nem egyértelmű a kérdésem, ezért itt most hosszabban kifejtem.
Akad egy motor, amit hamarosan megvásárolnék. Gyárilag supermoto, tehát utcai gumit kéne adni hozzá, de terep gumit raktak rá. Ez engem nem tart vissza a vásárlástól, viszont attól az egytől félek, hogy mivel 80%-ban aszfalton használnám a motort, az a terep gumira káros hatással lenne, mivel nem oda lett kitalálva.
Jól gondolom hogy van különbség aszfalton utcai-, illetve terep gumi között? Ha igen ez miben nyilvánul meg? (leginkább tapadás érdekel, a kopás meg gördülési zaj annál kevésbé)
Lecseréljem-e ilyen igénybevétel mellett a gumit, vagy maradhat a terep?
Ja, és a tapadást nyilván száraz időre értettem.
A butykos gumik tapadasa aszfalton a nullahoz kozelit: gondolj bele, nem a teljes gumifelulet erintkezik a talajjal, hanem csak a butykok csucsa.
Jo esellyel e jel sincs rajtuk, tehat ha a rendor megallit, vaskos birsagot is kapsz.
En ugyanigy vettem crossmotort, hogy butykos gumival adtak, elso dolgom volt olyan gumit venni, ami kompromisszumos megoldas: elnyujtott lapos butykok vannak rajta (enduro gumi asszem). A butykossel at se ment volna muszakin.
Terepgumi nem való aszfalt útra.
Mint előttem irja, nincs tapadása neki, szinte életveszély vele menni.
Erre az áltudományos okoskodásodra, engedd meg, hogy egy végtelenül egyszerű mondattal reagáljak.
Aszfaltos úttesttre, aszfalgumit használj, mert akkorát esel, mint egy nagykabát! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!