Krómgyűrű kérdése:
Melyik környezet szennyezőbb motor?
Figyelt kérdés
Ha veszünk két azonos lökettérfogatú motort, de az egyik egy Diesel típusú, a másik pedig 2 ütemű Otto-motoros benzinmotor, akkor melyik minősűl környezet szennyezőbbnek?
Csak furdal a kíváncsiság és régóta agyalok ezen a témán:).
2020. febr. 6. 06:37
1/18 anonim válasza:
Biztos jönnek majd ide akik azt irják hogy a dizel.
Ez csak olyan nép butitás a egész.
Autó vásárláskor senkit nem érdekel ez, mindenki olyat vesz ami külsőleg tetszik és megtudja fizetni.
2/18 anonim válasza:
Én vagyok annyira idős, hogy átéltem a kétütemű korszakot, volt, hogy szinte alig láttam az előttem levő kocsit a füsttől. A mai modern dieselek azokhoz képest minimálisan környezetszennyezők.
3/18 anonim válasza:
Szerintem is a kétütemű a rosszabb.
4/18 anonim válasza:
Kétütemű, mert ott gyakorlatilag motor kenőolajat is elégeted.
5/18 anonim válasza:
Elég nehéz erre tényleges választ adni, tekintve hogy a füst összetétele is teljesen eltérő. Na meg az sem mindegy, hogy honnan közelítjük meg, ami az emberre nézve leginkább káros, vagy épp a környezetet jobban károsítja, esetleg ózonréteget csak. és így tovább.
6/18 anonim válasza:
kétütemű, de nem jó a kérdés mert azokat már nem gyártanak, a dízeleknél meg azóta sok környezetkímélő megoldás született. (egr, dpf, de még a turbó is segít)
7/18 anonim válasza:
Ha nem egy ijektor és/vagy turbóhibás ezer éves kopott dízelmotort nézünk, hanem egy mostani jól karbantartott Euro6-ost, DPF-fel, SCR-rel (és ezek nincsenek kibelezve belőle), akkor szerintem nem kérdés.
8/18 anonim válasza:
Szennyez rendesen mindkettő, de az ember számára nem túl káros módon. Azt az apróságot mindenki elfelejtette, hogy a dízelmotorok fele annyi CO2őt bocsátanak ki, mint a benzinmotor.
9/18 anonim válasza:
A CO2 az amit a növények feldolgoznak. a dízelból jön ki ezen kívül még 76 féle rákkeltő anyag.
A kérdező amúgy nem egy 45 éves 2 üteműt akar összehasonlítani egy modern agyonszűrőzött kihegyezett turbodízellel, hanem korabeli motorokat, tehát ugyanúgy a 45 éves szívódízellel szeretné összevetni szerintem.
10/18 anonim válasza:
A benzinesből pedig 74 féle rákkeltő anyag. Na bumm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!