Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Simson S51 gyújtás beállítás...

Simson S51 gyújtás beállítás így jó? Lent.

Figyelt kérdés

Mivel sohasem csináltam ilyet itt az ideje hogy megtanuljam és úgy csináltam hogy az alaplapon már volt egy jelölés amit mi raktunk oda, a lendkereket oda tekertem ahol a blokk is megvan jelölve és erre a pontra állítom a megszakítót hogy zárjon. Indulni indult első rúgásra, de ahogy állítottam jó ez így?

ui: nincs itthon semmi célszerszám az állításhoz.

2020. febr. 1. 14:41
 1/2 anonim ***** válasza:
79%
Csinálj hozzá szerszámot. Egy rossz gyertyából könnyen meglehet csinálni.
2020. febr. 1. 14:48
 2/2 anonim ***** válasza:

Tisztelt Kérdező!

A megszakítós gyújtás beállítása nagyon alapos és komoly odafigyelést igényel, szerszám igénye is van, ennek tekintetében nyúljon a gyújtás beállításához.

Szerszám ami kell: tolómérő, vagy indikátor óra, hézagmérő és ha mód van rá multiméter.

A helyes beállítás lépései:

1. megszakító hézag beállítása. Gyári érték 0,4 mm (én javaslom a 0,3 vagy 0,35 mm legnagyobb megszakítóhézag beállítását.

2. előgyújtás beállítása: lendkerék forgatásával meg kell keresni a felső holtpontot, ha a gyújtásvezetékre multimétert kapcsolunk, akkor a nyitott megszakító állásban szakadást fogunk mérni. Megszakítónak a felső holtpont előtt maximum 1,8 mm -re kel nyitni. Tolómérő mélységmérőét, vagy indikátor órát helyezze a gyertyanyílásba és a holtpontól az óramutató ellentétes irányba állítva mérjen vissza 1,8 mm. -t. az alaplapot fellazítva állítsa úgy az alaplapot, hogy pont akkor nyisson a megszakító. ("A motor állapotától függ a helyes beállítás a motor szép selymes hangjától is függ, tehát inkább azt írom 1,8 mm és 1,4 mm között valahol") ha nincs multiméter, akkor szemre, vagy vékony papírlappal is ellenőrizhető a megszakító nyitása.

Több ezerszer állítok be megszakítós gyújtást, de mindig használok mérőeszközt. Szemre nem szabad hagyatkozni!!

2020. febr. 2. 19:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!