30-as zóna? Mindjárt forgalmi vizsgázom, de ez nem tiszta.
Félek, hogy egy jobbkéz szabály lesz a vesztem^^"
Ugye onnan tudom,hogy egy zónába vagyok,hogy az elején van egy tábla. Mit tegyek,ha nem veszem észre azt a táblát? Honnan sejthetem,hogy itt bizony jobbra nagyon kell figyelni?
Ugye vannak még a parkoló zónák is,amik szintén jobb kezesek. Ezeken kívül vannak még más zónák is ahol jobbkezesek a kereszteződések?
Az utolsó kérdés..ha barról jövök és jobbra nekem egy zóna kezdete tábla van...akkor az onnan kijövőnek is elsőbbsége van? Amikor ő egy zónából hajt ki, még ervényes rá a jobb kéz?
Semmit.
30 as zónát nem veszel eszre. Abból a táblábol 1 van. Ha nincs tábla 50 nel mehetsz. 35 nél szol a biztos hogy megbugtál. Hidd el ha azt nem veszed észre nem érsz el a kereszteződésig. Amugy a vizsgavonal adott jegyezd meg hogy hol a tabla.... Am meg észre kellvenni
Egy jogosítvány árának töredékéért lehet venni egy bringát.
Aztán:
-ha nem bírod szusszal, nem közlekedsz.
-ha nem tudsz egyensúlyozni, elhasalsz.
-ha nem állsz meg az óvatossági táblánál, kivasalnak.
Csak úgy mondom :)
❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗
Ha valaki olvassa ezt a kérdést:
2016 Novemberében volt egy módosítás:
"Az utak forgalomszabályozásáról és a közúti jelzések elhelyezéséről szóló 20/1984 (XII.21.) KM rendelet tartalmazza, hogy a 30-as zónákban kizárólag egyenrangú útkereszteződések lehetnek."
Mit is jelent ez? Hogy ha egy 30-as zona tabalat latunk, akkor az kizárólag jobb kezes lehet
Köszönök szépen minden választ!
Azóta megszereztem a jogosítványom, sőt már saját autót is vettem.
Idővel minden kérdésemre megkaptam a választ és már nagy városokban is vezetek.
Ki hitte volna,hogy tényleg nem lehetetlen😅 mindenkinek sok kitartást és sikert,aki vizsgázni készül:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!