2011es mk2 fl 1.6 tdci 109 lovas Focusba mehet 5w20 olaj? Lent leírom miért.
Figyelt kérdés
Az autó brutálisan lassan melegszik be úgy is, hogy nem fűtok benne.
4 éves kora óta nálam van. Eddig télen ritkán használtam mert volt egy másik autonk egy kétezres benzin epika amit az asszony nem használt télen így megmaradt nekem.
Talán kicsikét nagyon ovom az autókat 9000nél olaj csere stb. Mindent megkap amire szüksége van.
Úgy gondoltam hogy kevesebbet kopik 5w20al.
A barátom aki karbantarja nekem a drágáim azt mondta fölösleges pénzkidobás.
2020. jan. 26. 23:33
2/7 Beviz Elek válasza:
De akkor már miért nem 0w20? Én biztosan azt raknék
3/7 anonim válasza:
HA lassan melegszik fel akkor inkább termosztát baj van, nem olaj.
4/7 anonim válasza:
Ha annyira óvod, akkor belevaló olajat rakj bele.
Aztán keress egy jobb szerelőt a drágáidnak aki megnézi a termosztátot inkább
5/7 anonim válasza:
W20-at tuti nem tennék bele. Elkapsz nyáron egy autópályás dugót, majd utána mész 140el a 40 fokban, olyan lesz az az olaj, mint a víz. Az nem baj, ha lassan melegszik, az összes modern kisdízel ilyen, semmilyen baja nem lesz tőle.
6/7 A kérdező kommentje:
Gondoltam hogy bele kellene írnom hogy a rermosztatnak baja nincs.
Egyszerűen 4.5 l fogyasztás mellett nem vártam hogy ontja a meleget mint az epica....
2020. jan. 27. 10:30
7/7 anonim válasza:
Nekünk a facelift előtti 2es Focus (1.6 TDCI) már egy km után fújta a meleg levegőt, pedig a hűtővíznek 20 km kellett, hogy elérje a 90 fokot. Ha neked gyenge a fűtés, ott más baj is lehet. Azt a hülyeséget meg felejtsd el, hogy ne fűts, amíg nem meleg a motor...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!