Egy autó hány éves koráig használható?
Figyelt kérdés
Csak azért kérdem mert sok helyen olvasom hogy 50-60 éves klasszikusokat újítanak fel, vagy hotrod-á alakítják , és utánna rendesen utcán használják. Nekem már az is hihetetlen ha pl 1 húsz éves trabit vagy ladát látok. szóval a kérdésem adott :)2010. júl. 22. 15:27
1/12 anonim válasza:
Amíg vigyáznak rá. Ütni-vágni egyik autót se érdemes.
2/12 A kérdező kommentje:
Tehát akkor akár 100 évesen is ? (sarkallatos példa tudom, de tv-be láttam hogy T Fordokhoz hasonló autóból is csinálnak hotrodot és járnak vele utcán)
2010. júl. 22. 15:38
3/12 anonim válasza:
Ami jó konstrukció, az 50-60 évesen is autó marad.
Több ismerősöm 30 évnél idősebb Merciket, BMW-ket, minden hiba nélkül.
A régi Nissanok, Mitsuk is még nagyon jól mennek.
Az én autóm 21 éves, de 3 éve mióta megvan semmi baja :)
4/12 A kérdező kommentje:
Ja meg a Discovery-n futó magyar címen autókereskedők című műdorban is sokszor 15-20 éven felüli autókat szerelnek és adnak el. Természetesen olyan állapotba hogy még évekig jó minden napi használatra., tehát nem "vitrin autó-nak" adják el. A mai részbe pl 1 25 éves mercit újítottak fel. (a típusra nem emlékszem de olyan volt Bobby-nak a Dallasba)
2010. júl. 22. 15:49
5/12 anonim válasza:
Gyakorlatilag végelgyengülésig. Ha vigyáznak rá, kabantartják, ápolják, valóban 30-40 évig simán bírják, és ezek már minél öregebbek, annál értékesebbek. Olyan veterán autókat látok néha, ami már az én gyerekkoromban öreg autónak számított, és azóta eltelt 40-45 év. Szóval aki szereti az autóját, annak meghálálja a gondoskodást.
6/12 anonim válasza:
Ez atótól is függ hogy mennyit bírnak.
PL nézd meg a legelső rolls royce autókat. A mai napig pöccre indulnak úgy hogy full gyári alkatrészek vannak benne.
Egyik ismerősömnek egy 35 éves autója van, teljesen gyári, felújított alkatrészekből összerakva.
7/12 anonim válasza:
Jövő héten viszünk festőhöz (mert felujítás alatt van) egy 1972-es VW Karmann Ghiát. A motorja 2 évig nem volt beindítva, bele lett rakva egy akksi, és 3-at indítózott aztán be is indult. Ezen kívűl van egy '80-as Fiat X1/9 Bertone, ami szitnén indul és egy '77-es TRiumph TR7-es. Sokáig lehet őket használni, ha karban vannak tartva.
8/12 anonim válasza:
De pl. egy Fordot darabokra szednek és új alkatrészeket raknak bele. Így könnyű, hiszen lesz egy vadi új autód. Akkor jó, ha eredeti benne minden, és akkor is működik.
9/12 cheesysnail válasza:
egy 48 éves moszkvicsom van 403-as. tökéletesen működik.
10/12 A kérdező kommentje:
Az már szép :D . Nem akarlak megsérteni de én ilyet már el se tudok képzelni működőként.
2010. júl. 22. 16:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!