Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ma kipróbált ám az OMV MaxxMot...

Ma kipróbált ám az OMV MaxxMotion dieseljét. Tényleg halkabb a motor és szuper ahogy megy az autó tőle. Megeri ilyet tankolni? Tényleg jót tesz elvileg a motornak?

Figyelt kérdés
2020. jan. 25. 17:44
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
12%

"Volt már kérdés a gyakorin ahova pont én linkeltem be a kérdésben szereplő üzemanyag biztonsági adatlapját, az ÖMV-s gázolajnak - már a simának is - magasabb a cetánszáma, mint a MOL-osnak ( bár za EU szabványnak a MOL-é is megfelel). Kémiai eltérés van a két üzemanyag között, nem egyforma a kettő így különbség is lesz."

Totálisan elhiszem és nem is vitatom, hogy nem ugyan olyan mindegyik. Viszont azt is garantálom neked, hogy az OMV gázolaj se pont olyan ma mint 4 vagy 10 éve és valószínűleg 2 év múlva se lesz olyan mint ma.

Viszont ezeket a változásokat nem szabadna egy hétköznapi, nem műszaki hibás autón észrevenned. Plusz még mindig ott van amit mondtam: végezz vaktesztet.

2020. jan. 25. 23:55
 12/13 anonim ***** válasza:
62%

"Viszont azt is garantálom neked, hogy az OMV gázolaj se pont olyan ma mint 4 vagy 10 éve és valószínűleg 2 év múlva se lesz olyan mint ma."

A Maxxmotion100 az Ausztriából jön,nem tennén rá a nyakam hogy ott komoly minőségbeli ingadozás van.

A vakteszttel kapcsolatban: én is írtam, átlagos magyar használtautóval érdemi különbséget szerintem nem fogsz tudni kimérni, még akkor sem ha akarsz. Laborkörülmények között biztosan van mérhető különbség. de a valós életben annyi befolyásoló tényező van, hogy csoda lenne ha ez mérhető lenne.

2020. jan. 26. 01:04
 13/13 anonim ***** válasza:
41%

"A Maxxmotion100 az Ausztriából jön,nem tennén rá a nyakam hogy ott komoly minőségbeli ingadozás van."

Kémiailag kimutatható biztosan van, erre utaltál te is korábban más üzemanyagok kapcsán. Csak aztán az a kérdés, hogy ennek van-e gyakorlati szempontból mérhető hatása, amit nem hiszek.

No meg az olyan szándékos változtatásokról nem is szóltunk, amit esetleg nem kötnek az orrunkra.

Ha pedig nincs mérhető különbség, akkor az egész dolog teljesen okafogyott. A "prémium" üzemanyagokra apránként kidobott százezreket inkább rendszeres és megfelelő karbantartásra kéne fordítani és máris megnőne az autók élettartama.

2020. jan. 26. 13:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!