Ma kipróbált ám az OMV MaxxMotion dieseljét. Tényleg halkabb a motor és szuper ahogy megy az autó tőle. Megeri ilyet tankolni? Tényleg jót tesz elvileg a motornak?
Aztán vigyázz vele, mert havonta le kell szívnod a plusz gázolajat amit termel vele az opel corsaastraomegamerivatökömtudjamicsoda.
Még mindig hetente cserélgeted az autókat?
Érdekes, mert nekem mindkét dízel autómon az OMV prémium gázolajtól hangos csattogós lesz az alapjárat. Pont ezért nem szeretem. A Shellétől viszont valóban jelentősen halkabb.
Olyat egyiknél se vettem észre hogy több lóerős lenne tőle az autóm.
Megéri-e? Én erre azt mondom, hogy nem azon a literenkénti 38Ft-on múlik a boldogságom. Ha nem tankolnám, nem az így megspórolt pénzből gazdagodnék meg. Egyéb kopó-fogyó anyagoknál, alkatrészeknél sem azt számolgatom soha, hogy mennyit spórolnék a legolcsóbb utángyártottal. De akit ez a 38Ft anyagilag padlóra küld, nem fér bele, annak nem éri meg.
Az emberek remekül tudják hülyíteni magukat a prémium meg egyéb adalékoz üzemanyagokkal. Tudjátok mit? Kérjétek meg a párotokat, barátotokat, vagy valamilyen ismerősötöket, hogy ő tankoljon az autótokba x ezer forintért valamilyen (bele való) üzemanyagot. Tök mindegy hogy milyen kút, mindegy hogy prémium vagy sima. Csak valamit nyomjon bele véletlenszerűen ami bele való.
Aztán ezt csináljátok meg pár alkalommal és tippelgessetek, hogy most OMV prémium van-e benne, vagy valami mezei dízel. Aztán meg lehet nézni, hogy hányszor találjátok el azt, hogy mikor van benne a kedvenc prémiumotok, amitől halkabb a motor, gyorsabban megy, meg termeli a gázolajat.
"Az emberek remekül tudják hülyíteni magukat a prémium meg egyéb adalékoz üzemanyagokkal."
Volt már kérdés a gyakorin ahova pont én linkeltem be a kérdésben szereplő üzemanyag biztonsági adatlapját, az ÖMV-s gázolajnak - már a simának is - magasabb a cetánszáma, mint a MOL-osnak ( bár za EU szabványnak a MOL-é is megfelel). Kémiai eltérés van a két üzemanyag között, nem egyforma a kettő így különbség is lesz.
Hogy ez az eltérés átlag használatnál mennyire észrevehető mondjuk egy 15 éves autónál, na ez utóbbi már tényleg lehet mese kategória. Az eltérés viszont vitathatatlan.
Azért durva belegondolni, hogy ilyen két lábon járó laborok járnak közöttünk. :D :D
Felműszerezett kocsikkal nem tudjék kimutatni a különbséget, még magyar teszt is volt ilyen angol meg egy rakat van, sehol sem hozott se dinamikában, se fogyasztásban különbséget, de pár ember pontosabb mérést készít érzésre. :D :D
Szerintem a kúttársaságok marketingesei áldják hogy létezik a placebo hatás. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!