Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Biztosítás vagy kp?

Biztosítás vagy kp?

Figyelt kérdés
Ma sikerült rányitnom az autóm ajtaját a mellettem parkoló autó ajtajara. Természetesen a telefonszámomat a szélvédőn hagytam,de a tulaj még nem jelentkezett. Nem csaptam rá az ajtót, csak éppen hogy hozzáért, de a fehér autóm nyomot hagyott az ajtaján.Nincs horpadás. Kérdésem az lenne ha nem akarom, hogy a biztosításom növekedjen ezt készpénzbe mennyivel lehetne elintézni? (Már persze ha a tulaj beleegyezik) Volt olyan ismerősöm, aki azt mondta sima hígítóval lejön, de én nem értek hozzá, továbbá nyilván nem próbálom a más autóján az úgymond hazipraktikàkat.

2020. jan. 22. 22:18
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincs horpadás, lehet hogy ki is lehet polírozni. Nehéz látatlanban megmondani, de pár tízezer forintnyi lehet a kár.
2020. jan. 22. 22:25
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Higítóval sok minden más is lejön.

Benzinnel kell mert az az autó fényezését nem támadja.

Remélem lefotóztad.

Meg kell vele beszélni, hogy mi legyen, van amikor beleegyezik a kp-ba.

2020. jan. 22. 22:26
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Lehet csak polírozás is elég, a hígítóval óvatosan nagyon.

Erre fizet a KFB.?

2020. jan. 22. 22:26
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

#2: Benzinnel? Egyszer véletlen beleburítottam egy tál benzint az autóm motorterébe. Ahol festékhez ért és nem tudtam gyorsan letörölni, ott fémtisztára marta le a lemezt. Mondjuk ez már vagy 15 éve volt, azóta simán lehet hogy változott annyit a benzin összetétele, hogy nem csinál ilyet. De én azért a benzinnel is óvatosan próbálkoznék.

Az, hogy például "simán hígítóval lejön" nem azt jelenti hogy a tulaj ragaszkodni fog ehhez az opcióhoz. Simán lehet hogy azt mondja, hogy az elem újrafényezésével lesz csak olyan állapotban az autója mint az incidens előtt volt. Ez esetben 30-40 ezres költséggel számolhatsz. De ez függ attól hogy milyen autóról van szó. Aztán az is lehet, hogy nem is fog hívni, vagy hogy legyint rá hogy jó az úgy.

2020. jan. 22. 23:07
 5/13 A kérdező kommentje:
Értem, hogy látatlanba nehéz megmondani, csak nem tudom egy ilyen kárnál mennyi a max amit fizessek. Ugye meg nem tudom ki a tulaj, hogy fog hozzá állni és friss jogsis lány vagyok meg nem is értek igazan ehez a temahoz. Nem akarom , hogy átvágjon, hogy ez 50 ezres kár azt mondja és lehet tényleg lejön egy kis hígítóval vagy valamilyen más szerrel. Igazából csak nagyjából fel akarok készülni, mert ez délután a lakótelep parkolóba történt valószínűleg este nem ment sehová, mert ott áll meg mindig és majd holnap reggel munkába menet észreveszi.
2020. jan. 22. 23:14
 6/13 A kérdező kommentje:
Tényleg csak az én autóm festéke látszik rajta. Az enyémen meg semmi (pedig jobb lett volna fordítva) nem is értettek, mert nem rácsapódott csak kicsit hozzáért szinte súrolta és már egyből meg is látszott.
2020. jan. 22. 23:16
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg nem is fog keresni, nem olyan nagy ügy ez, hogy megérje vele vesződni, hacsak nem valami 10+ milliós autóról van szó. Az mindig benne van a pakliban, hogy hozzáér a másik kocsi ajtaja az enyémhez, főleg most, hogy minden parkolóhelyre 3 autó jut, a kocsik nagyok, a helyek szűkek. Velem kétszer is volt olyan, hogy bent ültem a kocsiban, és még úgy is nekib***ták az ajtót, kár ezen idegeskedni szerintem. Olyan is volt, hogy faterom vitt iskolába, leparkolt, a mellettünk lévő kocsi meg tolatás közben meghúzta az oldalát, meg is akarta adni a telószámát, hogy rendezzék, de faterom mondta, hogy hagyja csak. Nyilván nem azt mondom, hogy nagyobb sérülés esetén hagyni kell, de a festéket le lehet mosni, a karcokat meg nem is nagyon érdemes políroztatni, úgyis lesz még másik 5 ember, aki rányitja az ajtót.
2020. jan. 22. 23:42
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha meg is egyeztek kp.-ban, arról is írjatok papít, amiben szerepel, hogy te megegyezés alapján X összeget átadtál a javításra. Legyen két tanú, és csinálj több fényképet a sérülésről. Így nem tudja később rád verni az egész autó fényezését.

A leírtak alapján ez minimális sérülés, de nem ismerjük a tulajt.

Ha biztosítón keresztül rendezitek, akkor a biztosító fog neked egy levelet küldeni, amiben szerepel a károkozás mértéke, ha azt ki fizeted, nem változik a besorolásod.

2020. jan. 22. 23:47
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Szélvédő csere után a Swiftem bal index lámpája meg az oldala össze lett szélvédőragasztózva, aztán sehogy nem jött le, itt egy csóka írta, hogy benyával lejön, aztán lejött.. ezért írtam.
2020. jan. 23. 00:23
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, ki hogy áll hozzá. Van akinek ha tenyérnyi horpadás is van az autópán pont leszamócázza. Nekem pl ha egy hajszálkarc is lesz az autómon nagyon tud zavarni. Pedig nincs drága autóm és 15 éves már. De a javítás, polír vagy fényezés díja nincs az autó értékéhez, korához kötve.

Én azt csinálnám, hogy ha jelentkezik az illető, akkor javíttassa meg az autót, mutassa be a számlát és kifizetném. Persze így is ki vagy neki szolgáltatva, hogy mennyire becsületes. Ha összebeszélnek a javítóval, azt is meg tudják csinálni, hogy felújíttatja az egész autót a számlára meg csak a végösszeget irattatja.

Biztosítással szerencsére nincs ilyen tapasztalatom, még soha nem okoztam kárt. Azt tudom, hogy kettővel esik a bónusz. De az olyan drasztikus díjemelkedést okozna? Én laikusként azt gondolnám, hogy ha kalkulátorokkal kiszámolom a díjamat és kiszámolom kettővel rosszabb bónusszal, pár ezer forint lenne a különbözet. Persze lehet hogy tévedek. És ha tényleg csak 10-20eFt a javítás költsége és normális illetővel hozott össze a sors, akkor jobban jársz úgy. De ez lutri. Beszélj vele ha jelentkezik, aztán majd megállapodtok valamiben...

2020. jan. 23. 07:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!