Sportmotoroknál a nagy négyes közül (Yamaha, Honda, Kawasaki, Suzuki) mely márkák a legmegbízhatóbbak, egészen napjainkig?
Az elmúlt időszakban (mondjuk 20 éve) nemigen lehet így sorrendet felállítani, talán a Hondát tartják általánosságban a legmegbízhatóbbnak.
Ugyanakkor sokkal többet jelent, hogy egy-egy típusnak milyen tipikus hibái vannak. És mindegyik gyártónak van/volt típusa ami több, komolyabb hibától szenvedett eleinte, meg olyan gépei is, amelyek a megbízhatóságukról ismertek.
Na és persze ezek mellett az számít legtöbbet az adott példánynál, ha használt motorról van szó, hogy a gazdái hogyan bántak vele.
Mindegyik nagyon jó, igazából a típusokat próbáld végig és ami neked a legkényelmesebb, azt vedd meg.
Én például megégettem a lábamat egy Kawasakin, ahol a hengereket úgy helyezték el, hogy a térdem hozzá ért a hűtőbordához, amikor szorítottam a tankot. Na az nem az én motorom volt.
Ültem kis 250-es suzukin, az meg egyszerűen gyönyör volt. Kis kezesbárány, nagyon szerettem. De ez csak tanuló motor volt nekem, mert ABS nélkül nem vállaltam be.
Nekem hondáim voltak. CBF250, nagoyn jó motor és CB500x, ami szintén nagyon jó volt nekem.
Szóval: ami neked jó, azt válasszad. Ebben a négyesben nem lehet mellé nyúlni.
Ez a 4 márka olyan, mint az autóknál a német trió. Mindegyiknek van előnye-hátránya, de alapvetően nagyon jó motorokat gyártanak mind. Én Suzuki párti voltam mindig, volt 250es Banditom (18000ig elforgó motor, ááá imádtam), 600as és 1000res GSXR, Suzuki DR650, mindegyik jó volt és nagyon könnyen szerelhető gépek voltak otthon is. De haver mikor kölcsöndta a Yamaha R6-ost, azzal is jó nagyokat motoroztam.
A Honda tényleg nagyon megbízható mindenki szerint, bár nekem csak CR250 volt Hondából, az pedig nem erről szól :D Illetve a Kawasaki Kx80 mai napig megvan, amin tanultam crossozni, és már lassan a kisfiam is tud vele menni, szóval az is bírja a megpróbáltatásokat.
De összességében a Suzuki a legtutibb még mindig, leszámítva a crossmotorokat és a choppereket.
nagy négyes?
hát az új cbr mondjuk elég jól sikerült de amúgy bmw s1000rr
Én kb. egy éve vettem motort, nálam is ez a négy márka jöhetett szóba (vagyis a Suzuki nem igazán). Ugyan végül a Kawa nyert, de igazán csak a piaci kínálat és az előző motorom beszámítása miatt.
Kritériumok: ABS, szöghajtás, jól pakolható két személyre.
Nálam versenyben voltak:
Yamaha FJR 1300
Honda ST 1300
Kawasaki 1400 GTR.
Ebből került ki a GTR, de csak a fentiek miatt, egyébként nagyon tetszett a Honda V4-es blokkjának a rugalmassága és a hangja, meg persze a kényelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!