Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mitől nő meg a nyomás a...

Mitől nő meg a nyomás a kiegyenlítő tartályban, benzines autóban?

Figyelt kérdés
Na szóval , nem rég értem haza a kocsival voltam a faluban olyan 7 km tehetem meg, haza érve felnyitottam a kapotott látom én hogy a kiegyenlítő tartály legtetejéig van a víz , pedig minimumig volt felöntve ,( mert már volt rá eset hogy kinyomta a vizet és azt mondta a szerelő eddig öntsem fel csak, és új kupakot rakjak rá ) bedöglesztetem rögtön a kocsit aztán a kupakot kilőtte a kapottra, vagy 3 liter vizet kinyomott a rendszerből a tartály, a víz 90 fok alatt volt még a ventilátort sem érkezet bekapcsolni , a kocsi 3000 km ment mióta át van szedve teljesen új a termosztát van , új radiátor van rajta, új hengerfejtömitést kapot , és új kupakot a tartályra, meg új csövek is vannak, és mégis borzasztó nagy nyomás van benne hogy kinyomja a vizet a tartályból , képes szétszakitani a tartályt, olaj folt, füst nincs a rendszerben, kocsi tipusa:lada 21093-1998-évjárat-karburátoros! Mi okozhata ezt?
2020. jan. 20. 20:10
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
hengerfej esetén mi a teendő? muszáj mint a 4 dugattyút cserélni vagy csak elég ott megjavítani ahol pont a probléma van? menyibe fájna ez nekem?
2020. jan. 21. 11:36
 12/12 anonim ***** válasza:
100%
Figyuszkám! Hengerfejnek a világon semmi köze sincs egy dugóhoz sem. Vagy csak a tömítést kell kicserélni, vagy szakemberrel nyomáspróbáztatni a hengerfejet, ha repedt általában már meg lehet hegesztetni. Ár a hima nagyságától függ.
2020. jan. 21. 11:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!