Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mitől nő meg a nyomás a...

Mitől nő meg a nyomás a kiegyenlítő tartályban, benzines autóban?

Figyelt kérdés
Na szóval , nem rég értem haza a kocsival voltam a faluban olyan 7 km tehetem meg, haza érve felnyitottam a kapotott látom én hogy a kiegyenlítő tartály legtetejéig van a víz , pedig minimumig volt felöntve ,( mert már volt rá eset hogy kinyomta a vizet és azt mondta a szerelő eddig öntsem fel csak, és új kupakot rakjak rá ) bedöglesztetem rögtön a kocsit aztán a kupakot kilőtte a kapottra, vagy 3 liter vizet kinyomott a rendszerből a tartály, a víz 90 fok alatt volt még a ventilátort sem érkezet bekapcsolni , a kocsi 3000 km ment mióta át van szedve teljesen új a termosztát van , új radiátor van rajta, új hengerfejtömitést kapot , és új kupakot a tartályra, meg új csövek is vannak, és mégis borzasztó nagy nyomás van benne hogy kinyomja a vizet a tartályból , képes szétszakitani a tartályt, olaj folt, füst nincs a rendszerben, kocsi tipusa:lada 21093-1998-évjárat-karburátoros! Mi okozhata ezt?
2020. jan. 20. 20:10
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
71%
Hengerfejes. Jobb esetben csak tömítés, rosszabban akár repedés, vagy vetemedés. Megfőzted a motort? Beállt a vízpumpa mert nem lett időben cserélve?
2020. jan. 20. 20:17
 2/12 A kérdező kommentje:
Most volt nem réggen átszedve, megfúrva, új dugatyúkat kapott mindent komplektben, hogy lehetne már megint hengerfejes? vizpumpa is volt cserélve tiszta új rajta!
2020. jan. 20. 20:26
 3/12 Nyakasparasztgazda ***** válasza:
30%
Mindegy mi volt csinálva... Most felfujja a vizet... Ez van... Hengerfej problàma...
2020. jan. 20. 20:29
 4/12 Nyakasparasztgazda ***** válasza:
100%
Lett sikolva a hengerfej? Új hengerfej csavarok??
2020. jan. 20. 20:30
 5/12 anonim ***** válasza:
Egyértelműen a kontár munka. Ha normálisan csinálják (síkolás, patikára elpucolás, normális tömítés) akkor nem lehet ilyen hamar hegerfejes.
2020. jan. 20. 20:42
 6/12 A kérdező kommentje:
Természetesen minden volt csinálva, gépen csiszolták pontosan, minden újat kapott , csavarok , szelepek is újak, tömítések újak, komplettben minden új, még a blokkon a kupak is új ahol kell tölteni olajjal felfele , szóval mindenre volt gondolva amit csak lehetett rajta kicserélni , pontosan az órát le olvasva 3100 km mentem azóta vele mióta átvolt szedve , mostanában csinálja ezt a víz kinyomást a tartályból!
2020. jan. 20. 21:22
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Pedig ez a motor bele dolgozik a hűtő rendszerbe.

Szét kell megint szedni a motort és akkor talán kiderül hogy mi a baja.

2020. jan. 20. 21:27
 8/12 anonim ***** válasza:
Kérdezd meg, hogy húzta le a hengerfejet? Betartotta-e a 2fok/másodpercet, hány lépésben húzta meg, vagy megolajozta-e az alátétet, vagy a csavar fejét és a menetet mert a surlódásból úgynevezett parazitanyomaték lesz és a csavar nem lesz kellőképp feszes a kulcs lekattan, vagy az értéket jelzi de ennek nagy része surlódás ami a csavarfej és a hengerfej közt, illetve a menet és a blokk között van. Ha okosan teszed fel a kérdéseket, talán elismeri, hogy elrontotta. Az autó legkritikusabb csavarjai, sajnos könnyű hibázni...
2020. jan. 20. 21:30
 9/12 anonim ***** válasza:
Az, hogy egy csomó mindent kicseréltek, nem jelenti azt, hogy jól dolgoztak. A nem megfelelő összeszereléssel lehet ugyanolyan, vagy nagyobb hibákat előidézni, mint egy rossz alkatrész visszarakásával.
2020. jan. 20. 21:52
 10/12 anonim ***** válasza:
0%
Hengerfej vagy hengerfej tömítés,az biztos.
2020. jan. 20. 22:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!