Melyik magyar kuton és melyik a legjobb minőségű gázolaj? Shell v-Piwert érdemes tankolni?
Tankolj normál gázolat az is tökéletes.
Az világ összes kamionja olyat tankol és semmi baja nincs tőle.
Nem rossz a Vpower sem, de ajánlanám, hogy tankolj tele egyszer OMW kúton. Saját tapasztalat szerint halkabb a kocsi és a fogyasztás az összes kútra visszanézve a legjobb. Évekig jártunk a kagylós kútra mert 200 méterre van, de lassan 8 éve járok a közelebbi omw-hez ami 20km. 3 személy és 4 kisbuszt tankolok szinte napi szinten.
Sok kolléga és konkurencia van a szakmában amiben vagyok, mindegyiknek van 1-2-3 kisteherautó, akár nagy telephelyekre, akár nagybani piacra járunk fel mindig ugy néz ki a tankolás, hogy páran megállnak a lukoilnál mert ott van rögtön, páran átmennek a shellhez ami 1km és a többi ott áll a sorban az omw-nél 8 kútfejen 30 méteres sorok vannak. Piacos napokon itt minimum 300 autóról van szó. Azért annyi sofőr nem tévedhet ekkorát..
Nekem csak 160Le és 350Nm már 1500-as fordulattól, de nagyon ritka hogy padlóig nyomnám a gázt. 3000-es fordulat fölé még nem nyomtam mióta megvan az autó, 2 éve. Pedig elvileg a max teljesítményét valami 4400-nál adja le.
Az OMW, az nem tudom micsoda, OMV MaxxMotiont próbáltam már. De borzasztóan hangos, csattogós lesz tőle az alapjárat. Sokkal rosszabb, mint az alap gázolajtól. A Shell-lel össze sem hasonlítható. Shellel sokkal halkabban, simábban jár. Pontosan ugyan ezt tapasztaltam az előző autómnál is.
Én ugyan így vagyok mint az utolsó, mindenki az OMWt isteníti meg MaxxMotoion párszor kipróbáltam, de sokkal rosszabb mint a Shell, ugyanazt tapasztalom, hogy sokkal hangosabb, kopogósabb tőlle a motor fogyasztásban, viszont Shell V-Powerel 0.1-0.4 literrel kevesebbet fogyaszt a kocsi, ami semmi de még is jobb kicsivel.
Viszont a sima Shell FuelSave gázolaj, meg a V-power között teljesítménybe, és fogyasztásba érdemileg sok külöbséget nem tapasztalalok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!