Még korai, de első dízel kocsimat vettem, amikor -20 fok környéke lesz tényleg érdemes 40-45L gázolaj mellé egy 8-10 liter benzint tankolni, hogy könnyebben fixen induljon?
Én sosem tankolnék benzint egy modern CR-dízelbe!
Ha műszakilag rendben van a kocsi, jó az izzítás és nem a kamionos havertól veszed a gázolajat hanem normális kúton tankolsz, nem szabad hogy nehezebben induljon mint egy benzines.
Igaz én mindig prémiumot tankolok (sokat autózom, de nem az a literenkénti 40Ft fog a földhöz vágni) vagy a "kagylós", vagy az "osztrák" kúton, indítási problémám még soha nem volt.
Amit senki nem említett az az izzítógyertya.....
Ha jók a gyertyák akkor télen egy hosszabb izzítás után simán be kell induljon (feltételezve, hogy nem kopott a motor)...
Gondolom 4 hengeres így 4 izzitógyertyád van...
nekem 5 hengeres a dízel mercim, jelenleg az egyik gyertya kiégett szóval csak 4 hengernél van izzítás de így nyáron simán beindul úgy is amíg nem veszek bele újat..
télen 2 kiégett izzítógyertyával már elég nehezen akart beröffenni :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!