Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha vásárlok egy autót adásvéte...

Ha vásárlok egy autót adásvételivel és nem megyek az kormányablakba átíratni akkor kaphatok-e büntetést ha az eladó sem jelentette be az adásvételt/ az eladó bejelentette az adásvételt?

Figyelt kérdés
Az autó nem alkalmas közlekedésre és csak alkatrésznek kéne.

2020. jan. 19. 19:19
 1/8 anonim ***** válasza:
Ki kell vonni a forgalomból. Igen, elsőnek rajta fogják keresni, aztán rajtad.
2020. jan. 19. 19:37
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

az eladó be fogja jelenteni, mert nem akar súlyadót, biztosítást fizetni (sőt a bónuszát se tudja átvinni másik kocsira, míg a nevén van)

és akkor majd hivatalból kapsz levelet, hogy csak át kéne íratnod, mert bünti lesz és ki is vonják a forgalomból...

2020. jan. 19. 19:40
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Ezzel a módszerrel már régóta nem lehet a hátsó kertben feketén autót bontani.
2020. jan. 19. 20:09
 4/8 anonim ***** válasza:
Kivonják hivatalból, az se iratta át, skinek én eladtam 5 éve, kaptam róla határozatot, hogy kivonták
2020. jan. 19. 21:56
 5/8 A kérdező kommentje:
Én nemrég vettem köztes adásvételivel egy autót és 100% hogy nem fizetett semmit a hivatalos tulaj, sem a csávó akitől vettem. (Az utóbbinál pár hónapig volt az autó)
2020. jan. 19. 22:37
 6/8 anonim ***** válasza:

Az eredeti tulajnak nem is kell fizetnie eladáskor.

A köztes tulaj, akitől vetted, az lehet kereskedő (amire más szabályok vonatkoznak) vagy "megszűnésre" létrehozott cég, amin nem lehet behajtani a tartozást.

Ha egyik sem jelenti be, hogy neked adta el, akkor semmi probléma.

De ha valamelyik bejelenti (hogy hozzád került), akkor biztos lehetsz benne, hogy kapsz majd figyelmeztetést az elmaradt átírással (bírságot is kapsz az átírási költségen felül) és hogy hivatalból kivonathatják a forgalomból.

2020. jan. 19. 23:45
 7/8 A kérdező kommentje:
Az előző két tulaj magánszemély volt.
2020. jan. 20. 10:25
 8/8 anonim ***** válasza:

Ha nem volt véglegesen kivonva, akkor az állam jelentkezni fog a súlyadóért és a kötelező biztosításért.

Szerintem nem sokan akarják életük végéig fizetni az ilyesmit.

Szóval be fogják jelenteni.

Vagy esetleg azt, hogy ellopták, de ott meg az nagyon kellemetlen, ha lebukik valaki.

Tőlem azt csinálsz amit akarsz.

Egy bontási igazolással lehet, hogy nem kell az átíratást kifizetned, de ilyet nem csináltam.

2020. jan. 20. 10:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!