Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért nem szigorítják már meg...

Miért nem szigorítják már meg a céges autót magáncélra való használatát? Fele annyi autó lenne az utakon.

Figyelt kérdés
2020. jan. 18. 14:48
1 2 3 4
 21/35 A kérdező kommentje:
Van gps is a világon, lehet ellenőrizni ki hová megy, lenne magyarázkodás.
2020. jan. 19. 09:11
 22/35 Koplárovics Béci ***** válasza:
77%

"a sok ingyenélő alkalmazott, akik haza is viszik, és még magán célra is használja az egész család."

Nos, akkor némi frissítés a tudásodban, mert már leírtuk. Csak vagy nem olvastad el, vagy nem tetszett, vagy nehézséget okozott a megértése. Szóval ha céges autót kap egy alkalmazott, akkor kaphat engedélyt arra, hogy a céges autót magáncélra is használja. Ez tekinthető egyfajta plusz juttatásnak. A cégnek olcsóbb a flottás autót fenntartani, mint az alkalmazottnak nettóban odaadni annyi plusz pénzt, amiből mégegy autót fenntart, az alkalmazottnak sokkal kevesebb macera és plusz motiváció, a világnak meg kevesebb hulladék a végén. Én elhiszem, hogy a te munkavállalói szinteden egy cégautó az egy misztikum, de próbáld megérteni, hogy ez egy plusz juttatás. Igen, abban van igazság, hogy soka cégtulaj ki is használja a rendszert, hogy a céges autó olcsóbb cégként, mint magánszemélyként, így a saját, az aszzony meg a gyerek autója is a cég nevén van. De ha nem így lenne, akkor sem lenne kevesebb autó az úton, neked a 20 éves Suziban akkor is kisebbségi komplexusod lenne.

2020. jan. 19. 09:26
 23/35 anonim ***** válasza:
29%
Gyönyörűen leírta az utolsó, nehéz mit hozzátenni. Legfeljebb az én konkrét példámat tudom elmondani még. Alámtették az autót, úgy hogy még adott keretből ki is választhattam mit szeretnék. Az elején tisztáztuk a tulajdonossal/főnökkel hogy mit lehet és mit nem, én pedig maximálisan betartom a megállapodást. Egyébként abszolút korrekten álltak a dologhoz, azt mondták hogy tisztában vannak vele hogy bárhogy tiltják is, úgyis lesz valamennyi magánhasználat. Tehát ezt ők előre tudomásul veszik, a kérésük annyi hogy ez a jó ízlés határán belül maradjon. Havi úgy három tank, esetleg picit több üzemanyag kell a céges utakhoz, megállapodtunk hogy havi négy számlát adhatok le, ebbe a céges vonal minden körülmények között belefér, a maradékkal nem kell elszámolni. Tehát van, nevezzük akkor céges juttatásnak, havi fél, esetleg egy tankom privát célra. Ezt azóta korrekten betartjuk és nincs sumákolás. Soha az életben nem tankoltam másik autóba a céges üzemanyagkártyáról, pedig egyébként megtehetném. Ha egy hónapban sok privát furikázni valóm van és nem elég a havi céges maradék benzin, akkor saját pénzből rátankolok. Sőt múlt évben volt egy olyan hónap is, amikor csak a céges dolgokhoz kevés volt a négy tank. Tudod mit csináltam? Saját pénzből vettem az ötödik tankot a céges dolgokhoz is. Pedig akkor jogosan rátankolhattam volna a céges kártyára azt is, de nem tettem. Látod ilyen is van, csak azért írom ezt hogy olyat is láss Kérdező hogy van olyan hely ahol nem üldözött dolog a céges verda magánhasználata, hanem mivel teljesen kiirtani úgysem lehet, korrekt keretek közé van terelve, legalábbis megtűrt dolog, de akár azt is mondhatnám hogy támogatott.
2020. jan. 19. 10:28
 24/35 A kérdező kommentje:

Már miért kellene nettóban! odaadni az alkalmazottnak egy kocsi árát, ha nem viheti haza és nem is azzal intézi a nagybevásárlást meg a kirándulásait?

Nincsenek neked kissé nevetségesen nagy elvárásaid?

2020. jan. 20. 12:09
 25/35 A kérdező kommentje:

Ezt is meg kell cáfoljam, utsó előtti. Bizony hogy kevesebb autó lenne az utakon, ha a magán autójával kéne járkálnia hatszor meggondolná, ilyen benzinárak mellett.

Látom te is érintett vagy, az utolsó mondatod tükrözi fényes intelligenciád.

2020. jan. 20. 12:13
 26/35 anonim ***** válasza:
72%
butaságokat beszélsz, és továbbra is a sárga irigység jön le a kommentjeidből!
2020. jan. 20. 12:20
 27/35 Koplárovics Béci ***** válasza:
67%

"Már miért kellene nettóban! odaadni az alkalmazottnak egy kocsi árát, ha nem viheti haza és nem is azzal intézi a nagybevásárlást meg a kirándulásait?"

Mert akkor elmegy máshová dolgozni :) Oké, én megértem azt, hogy neked az is újdonság, hogy ha valakit nem fizetnek meg rendesen (nem kap elég juttatást), akkor elmegy máshová dolgozni, ahol meg igen. Vagy ahol kap céges autót. Elhiszem, hogy a te munkavállalói szinteden ezt nem szokás.

"Ezt is meg kell cáfoljam, utsó előtti. Bizony hogy kevesebb autó lenne az utakon, ha a magán autójával kéne járkálnia hatszor meggondolná, ilyen benzinárak mellett."

A magyar (de a többi is) kényelmes nép. Ha megteheti, akkor autó van a segge alatt. Gondolom neked is. Mondjuk ha nem céges, akkor valószínűleg egy 10-15-20 éves valami, esetleg németben leselejtezett. Azaz: autó ugyanannyi lenne, csak sokkal gagyibb.

2020. jan. 20. 14:52
 28/35 A kérdező kommentje:
Te jó ég utolsó, inkább ne ragozd, egyre rosszabb.
2020. jan. 21. 19:30
 29/35 anonim ***** válasza:
27%

Kérdező, nem lenne kevesebb.

Aki alkalmazottként autót kap, annak nagyon nagy része azért kapja, mert a juttatásai része, az eleve nem átlag alatti bére részeként. Tehát ő akkor is autóba fog ülni, ha nem a cégest használja, mert megteheti, hogy tart fenn sajátot is. Aminek az lenne az eredménye, amit írtam. Munkából hazafelé elmegy a céges autóval a hipermarket, az gyerek iskolája/óvodája előtt, hazamegy, beül a saját autójába, majd elindul ugyanazon az útvonalon visszafelé, hogy felkeresse a fent felsorolt helyeket. Tehát csak több autó, többet futna az utakon.

Azt már nem firtatnám jobban, hogy mennyire szűklátókörű vagy, hogy a magasabb szintű szellemi munkát nem tekinted munkának...

2020. jan. 22. 07:07
 30/35 anonim ***** válasza:
49%

# 29

Van ilyen mentalitás... :)))

Akik szerint csak az tekinthető munkának, amiben elfáradsz, koszos és izzadt leszel. :-D

2020. jan. 22. 10:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!