Miért nem szigorítják már meg a céges autót magáncélra való használatát? Fele annyi autó lenne az utakon.
És elárulod hogy miért fáj az neked, ha valaki mondjuk a cégében tartja az autót?
Elárulom hogy akkor is ugyanannyit autózna mindenki, ha a privát nevén lenne a kocsi, legfeljebb kicsit többe kerülne. De hogy akkor fele annyi autó lenne az utakon az nettó baromság.
Egyébként azért nem szigorítják, mert úgyis tudják hogy ellenőrizhetetlen, erre van a cégautóadó mint átalány, és ezzel korrekten el van intézve.
#2: aha. Neked röntgen-szemed van, és a kesztyűtartóban / vezető farzsebében/táskájában lévő forgalmit simán elolvasod, miközben elsuhan előtted egy szgk.
:-DDDDDDDDDDD
Miért lenne ettől kevesebb autó?? Akinek kell autó, akkor autóval menne. Céges helyett sajáttal és arra számolná el az üzemanyagot.
Féltékeny vagy az autósokra.
Hát nem tudom... Előző munkahelyemen elég sokat jártam céges autókkal. De minden alkalommal telephelyen kellett felvenni az autót és ott is kellett leadni legkésőbb a nap végén. Csak munkaügyben lehetett elvinni az autókat, megindokolva, engedélykéréssel, minden km-ről menetlevelet vezetve. Olyan nem volt hogy én most magán célra céges autóval megyek saját célra bevásárolni a teszkóba, vagy napi szinten azzal járok munkába. Nagyon indokolt esetben lehetett azt megtenni, ha pl reggel korán akartál indulni, mert az ország túlsó végében volt munkád, és rengeteg cuccot kellett vinni, hogy előző nap végén bepakoltál és haza mehettél az autóval. Így reggel nem kellett bejönni a telephelyre. De ez esetben is minden km-rel el kellett számolni. Ez ennél a cégnél mindig is így volt, most is így van.
A mostani munkahelyemen pedig nincs is céges autó. Munka ügyben is mindenkinek a saját privát autóját kell használnia. Utána hosszas adminisztráció után hónapokkal később fizetnek költségtérítést a NAV által közzétett fogyasztási norma, üzemanyagár és 9Ft/km amortizáció alapján. De megmondom őszintén, ha csak a városban vagy a közelben van dolgom, pár száz forintért inkább hagyom az egészet mert ezer papírt kell hozzá kitölteni.
Gazdag cégeknél lehet szerintem csak megcsinálni hogy az alkalmazottak korlátlanul, munkaidőn kívül is privát ügyekben a cég kontójára furikázzanak. Ez pedig nem tudom mennyire tömeges eset...
Akik tudnának szigorítani, azok céges autót használnak magáncélra.
Nem lenne kevesebb, mert akkor saját autót használnának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!