Miért akar mindenki lebeszélni a Merciről?
Nem értem a problémád,vettél egy új autót, 16 évig kiszolgált, és még el is tudtad adni, miért kellett megfogadni, hogy nem veszel többé újat? Erre vennél egy 18 éves roncsot??? WTF?
Pláne, hogy 4,5-ért kapnál megint egy szuzit, amire legalább 5 évig nem kell semmit költeni a kötelező szervizen kívül
Én sem értem alapjában a kérdést. 16 évig jó volt egy Suzuki szalonból, aztán megfogadod, hogy soha többet újat.
Oké, nem akasz bele nagy műszaki ketyeréket, egyszerű autót akarsz. Akkor ez még inkább az új autó irányába lök, csili-vili extrák nélkül 3-4 misiből már nagyon korrekt autókat kapni. Az új Swift vagy Ignis nagyon jó vétel, de ennyiből egy Kia Ceed is befigyel 7 év garival...
"Régebben messzebb volt a munkahelyem kellett az új autó stb most meg fáj aszívem, hogy eladtam és ennyit esett az ára ;)"
Sose értem az embereket, hogy miért lepődnek meg az amortizáción. Ha valaki vesz egy laptopot, fél millás telefont, vagy akármit, akkor nem is gondol arra, hogy pár év múlva amikor kiszolgálta az idejét, akkor gyakorlatilag egy fillért sem fog érni.
Az autónál meg úgy meglepődnek, hogy jé, nem ér annyit mint újonnan. Ez egy használati tárgy, nem befektetés. Ha hosszú távra veszed (16 év az bőven az), akkor szerintem kár ezen rágódni. Ha 3 millióért vetted új korában, akkor havi 15 ezerért volt egy jó autód. Ez kis túlzással egy bérlet ára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!