Miért akar mindenki lebeszélni a Merciről?
Mert 1 év alatt simán rakoltod a vételárat is. Ezek tipikusan azok az autók amiben mindig elromlik valami és mivel mercirol beszélünk, nem olcsó a javítás.
2020. jan. 14. 21:59
Az első generációs A mercivel az a baj hogy
1. Úgy néz ki belülről mint egy fapados Ignis, de az alkatrész árak meg merci szint.
A kasztni nagyobb sebességnél hirtelen kormány “rántásnál” (mondjuk ha vad ugrik eléd vagy gyerek ) akkor könnyen fejtetőre borulhatsz.
Úgy rohad mint a pusztulat
Sok az elektromos hiba.
Ha mindenképp A mercit akarsz akkor második generációsat vegyél azokból is belefér 1.2 M-ig, de hidd el nem fogsz olyan olcsón eljárni mint a swifttel.
Nekem két autóm van. Egy ezres swift amit városon belül használunk szaladgálosnak. Nincs kimélve de megkapja a kötelezőket 23 éves de mai napig pöcröf akárhova elmernék indulni vele. Nem éri meg eladni mert ez az 1-2 százezer amit adnának érte semmivel nem lennék előrébb tartalék autónak meg mindig jó
2020. jan. 14. 22:03
Akartam írni, hogy vegyél nyugodtan Mercit, de ahogy látom te is beleestél a csapdába. Kellene a célkereszt kevés pénzből, de ez nem így megy. Az “A” osztály az egyik legrosszabb Mercedes, sőt... Csak néhány probléma: rohad, borul, elektromos bajok, egy kuplung cseréhez ki kell venni az egész motort, ami nem kis munka. Ha elromlik valami drága az alkatrész hozzá. A legtöbb “A” Merci egy rakat fos, mindenki azt hitte, hogy olcsó is Mercedes is, biztos jó=elhanyagolás.
2020. jan. 14. 22:12
4/17 A kérdező kommentje:
Hű, nagyon fájt olvasni ezeket a kommenteket. :) :) Hát,na remélem ti hozzáértők vagytok, valahonnan tapasztaltátok ezt a tényállást. Az az igazság, hogy kollégák, szomszédok mindenki aki le akar beszélni satöbbi :D Azthittem kis irígység van bennük, de más is dolgozik, mindenki azt vesza pénzéből amit akar szóval ez az elméletem nem logikus, most meg itt ti is. :D Megszivatni magam semmiképpen sem akarom, nagyon köszönöm aválaszaitokat pozitívan értékeltem mindenkit! Na felborulni aztán végképp nem szeretnék elég "ideges" a vezetési stílusom :D :D :D Azthiszem meggyőztetek. 2! Igen igazad van utólag már bánom, hogy eladtam :D Bmw-k jobbak vajon? :D vagy nézzek vmi átalgos kocsit tyota stb? :D
Egyszerűség híve és mellé Merci, oké.
2020. jan. 14. 22:41
6/17 A kérdező kommentje:
5! Megnevettettél :) :) Így visszagondolva tényleg bután hangzik, azthiszem értem mire gondolsz. :) De úgy értettem, hogy a régebbi mercikben nincsenek bizbazok tudod mint za ujabbakban =egyszerűség :D N ameg gondoltam h ennyi év meló után megerdelek vmi full avantgrade perfect autót :D de utána rájötem h nem udom kihasználni ezért bőven elég a régebbi széria, vagyis elég lett volna ha nem beszéltetek volna le/ nem elnnének ilyen rosszak ezek az autók. Köszönöm aválaszod! Pozítív értékeltek csoportjába tartozol te is ;)
Szerintem az A merci nem igazi mercedes, messze nem méltó a márkajelzésre. Egy jó állapotú(!) C mercit viszont ajánlok. Az meg butaág hy gyakrabban romlana el mint más, és az alkatrész se drága, mivel mindenből van szinte utángyártott ahol már a márka nem árképző. Viszont inkább a kínálat felsőbb feléből válasz. Suzuki után hatalmas megváltás lesz, sose fogod visszasírni azt a fapadot.
2020. jan. 14. 22:48
Illetve rengeteget bontott gyári alkatrész is van a már 15 év körüliekhez.
2020. jan. 14. 22:50
9/17 A kérdező kommentje:
7! Köszönöm szépen a váalszod én is így gondolom! Oké azt tudom, hogy az A osztálynak nem egyszerű a szerelése stb de egy C osztály már jobb szerintem is. Köszönöm. Kaptál zöld hüvelykújjat vagy mit :)
Kedves Váalszadók! Nyílván ez egy vitaindító kérdés is lehet, ha vaalkinek nem egyezik a véleménye a másikéval kérem ne pontozgassuk le egymást! Fő a békesség! Úgyis ÉN fogok majd autót venni. Köszönöm amegértéseket! ;)
Vicces lenne ha a műkörmösmerdzsóra lenne BÁRKI irigy. :)
Nem írnak hülyeséget. sajnáld inkább hogy eladtad a swiftet.
2020. jan. 15. 00:11
Kapcsolódó kérdések: