Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Műszaki vizsgán check engine...

Műszaki vizsgán check engine lámpával átmehet az autó?

Figyelt kérdés

2008-as Opel Astra H 1,4 benzines kombi autórol van szó. A szerelő szerint az EGR szelep, ha jól mondom, lehet a hibajelző lámpa okozója. Ezen felül valami szilentekkel is gond van és cserélni kéne őket, de a kettő együtt kb. 200 ezer Forint lenne, ezért már több, mint egy éve használjuk így.

Olvastam, olyat is hogy elvileg semmi nem világíthat a műszerfalon a sikeres műszaki vizsgához, ezen viszont a check engine lámpa ég folyamatosan. Így alapból elutasítják az autót vagy van ettől még átmehet?

2020. jan. 13. 19:44
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom mi a baja, de ha a műszaki előtt kiütik, és utánna jár még egy percig, amíg lekapják, általában nem szokott előjönni addig. Nekem EGR szelep miatt volt így. Előtte kiütötték, és miután már hazaértem kb 20 km múlva jött elő ujra.
2020. jan. 13. 20:09
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
A műszerfalat eszedbe ne jusson szétszedni.
2020. jan. 13. 20:17
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudja kivenni az izzót, ledes.
2020. jan. 13. 20:17
 14/25 A kérdező kommentje:

Magán szerelőhöz hordom nyílván, nem márkaszervízbe, így műszakiztatni ő nem tud. A legközelebbi műszakisokhoz fogom vanni, ahova mindig is vittük, de nem számíthatok rá, hogy nagyon elnézőek lennének.

A magán szerelőt, ahova szoktuk hordani, maximum arra talán megtudom kérni, hogy üssi ki a hiba kódot, de ha utána megint pár nap vagy óra múlva világít, akkor baj van ezek szerint. Talán megkérdezem, hogy kitudja-e kötni a lámpát, hogy ne is világítson.

Még ha ezt meg is teszi, nem fogják valami számítógépre rádugni az autót, ahol megint csak látnák a hibakódot?

2020. jan. 13. 20:18
 15/25 A kérdező kommentje:
Ezek szerint akkor a műszerfal izzóját sem tudom kiköttetni, mert LED-es. Tehát akkor marad a 200 ezres szervíz gyorsan egy hét alatt?
2020. jan. 13. 20:19
 16/25 anonim ***** válasza:
22%
Gépre nem dugják műszakin. Azt miből gondolod, hogy 200ezer a javítás?
2020. jan. 13. 20:24
 17/25 anonim ***** válasza:
Ráérsz megcsináltatni két hónap mulva is, csak addig nem járhatsz vele.
2020. jan. 13. 20:25
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
A srác viszi műszakira, amikor odaér, akkor kiüti. A fényképezésig nem jön elő. Nyugi. Az maximum egy ötezressel lesz több.
2020. jan. 13. 20:31
 19/25 A kérdező kommentje:
Szerelő mondta, hogy kb 100 ez az EGR szelep cseréje munkadíjjal és egy másik 100-as a szilentek szintén munkadíjjal. Lehet, hogy átver?
2020. jan. 13. 20:31
 20/25 A kérdező kommentje:
Akkor most mit csináljak? Hívjam fel a műszakis szervízeseket és kérdezzem meg, hogy kitudják-e ütni a kódot műszaki előtt egy kis pénzért vagy kérdezzem meg a saját szerelőmet, de ő viszont ha meg is tudja vagy akarja csinálni, azt most csinálná meg, addig meg a műszaki vizsgáig újra kijöhet a gond, nem?
2020. jan. 13. 20:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!