Műszaki vizsgán check engine lámpával átmehet az autó?
2008-as Opel Astra H 1,4 benzines kombi autórol van szó. A szerelő szerint az EGR szelep, ha jól mondom, lehet a hibajelző lámpa okozója. Ezen felül valami szilentekkel is gond van és cserélni kéne őket, de a kettő együtt kb. 200 ezer Forint lenne, ezért már több, mint egy éve használjuk így.
Olvastam, olyat is hogy elvileg semmi nem világíthat a műszerfalon a sikeres műszaki vizsgához, ezen viszont a check engine lámpa ég folyamatosan. Így alapból elutasítják az autót vagy van ettől még átmehet?
Szerintem a maga a lámpa világításába nem kötnek bele.
Mivel nincs pontosan behatárolva, lehet, hogy bizonyos méréseket negatívan befolyásolja, de az is lehet, hogy nem.
Eseted tökéletesen mutatja a magyar autósok egy jelentős részének hozzállását a járgányához. Én nem a vizsgáltól félnél a helyedben...
A helyzetem komplikált, az autót nem én használom, hanem egy rokonom, ingyen, aki nem szervizelte, nekem meg nincs 200 ezrem a javításra, de folyamatban van, gyűjtök rá.
A kérdés nyílván az, hogy önmagában a tény, hogy a check engine lámpa ég, megbuktatja-e az autót vagy ez nem probléma?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!