Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A motorosokat városon belül...

A motorosokat városon belül miért "zavarják" kívülre?

Figyelt kérdés

Miért olyan fontos, hogy a motoros a külső sávot használja és ott is tartson jobbra? Persze nyilván tisztában vagyok vele, hogy a jobbra tartás szabálya mindenkire vonatkozik, de tudjuk jól, hogy főleg az autósok ezt nem tartják be, bátran megy mindenki belül, de úgy veszem észre, hogy a motorosok jobban szúrják az emberek szemét, ha belül mennek. Pedig szerintem a motorosok sokkal kisebb bajt csinálnak ezzel, hisz úgyis dinamikusabban gyorsítanak és lassítanak, a sebesség meg ígyis-úgyis 50km/h mindenkinek, szóval mégis mikor tartana fel egy motoros bárkit is? Inkább fordítva.

Autósként engem soha nem zavartak belül a motorosok, de most, hogy motorra ültem, érdekelne, hogy másoknak mennyire szúrja a szemét, ha belül megyek.

2020. jan. 12. 16:07
 1/3 anonim ***** válasza:
79%

Milyen motorra ültél?

Lakott területen belül, párhuzamos közlekedésre alkalmas úttesten, ahol a forgalmi sávokat útburkolati jellel jelölték, gépjárművel megengedett a folyamatos haladás a belső sávban is.

Gépjárművel... egy segédmotoros kerékpár nem gépjármű, a motorkerékpár az, és az közlekedhet is a belső forgalmi sávban, feltétel, hogy nem tarthatja fel a forgalmat (ami az autósokra is vonatkozik)

2020. jan. 12. 16:38
 2/3 b1812567 ***** válasza:
59%

Ahogy a fentebbi írta, "nagymotorral", lakott területen mehetsz bármelyik sávban. Évekkel ezelőtt megszűnt az a szabály, hogy csak a szélsőben haladhat.

Sávon belül elvileg jobbra kell tartania mindenkinek - de ezt kb senki nem tartja be, és a magyar utak minőségét tekintve nem is elvárható.

2020. jan. 12. 16:56
 3/3 anonim ***** válasza:

"Lakott területen lévő, párhuzamos közlekedésre alkalmas olyan úttesten, amelyen a forgalmi sávok útburkolati jelekkel vannak megjelölve, a belső forgalmi sávban (sávokban) 3500 kg megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó gépkocsival és motorkerékpárral folyamatosan is szabad haladni feltéve, hogy ezzel a jármű a mögötte gyorsabban haladó járművek közlekedését nem akadályozza. Az ilyen módon haladó jármű mellett - a (6) bekezdés c) pontjában foglaltak megtartásával - fokozott figyelemmel jobbról el szabad haladni, a forgalmi sávokat azonban - a gyorsabb előrehaladás érdekében - kis távolságon belül ismételten változtatni, és ezzel a közlekedés résztvevőit zavarni tilos."

[link]

2020. jan. 12. 17:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!