Nagy kárt tettem? Elfelejtett olajcsere Suzuki Swift 2006 1.3 16v?
Akármennyire is fikázzák a Suzukit motorja az mindent túl él. Némi hidrótőke tisztító adalékot javaslok ártani nem árt hátha megoldja a problémát. Előre szólok nem fogja azonnal kell pár ezer km mire észrevehető lesz a dolog. Ha következő cseréig nem javul akkor már meg kell nézetni és lehet komolyabb hibára gondolni, de nem kell rögtön a legrosszabbra.
Van aki ennél jobban elhanyagolja az olajcserét egy kényesebb autónál és ugyanúgy üzemel. Barátnőm G astrájába 3 évig nem volt olajcsere és beletaposott 100 ezer km-rt legalább. Amikor összekötöztünk és kitakarítottam az autóját akkor láttam hogy ez nem kicsit lett elhanyagolva. Neki nem volt ilyen problémája mondjuk de volt olajsár az autóban na meg jó pár elhanyagolt dolog és simán túl élte. Én láttam ennél extrémebb dolgokat is, és nem volt eget verő probléma, de simán lehetett volna.
10w40 vétek egy Suzuki motorba. 5W40 való a 16 szelepesekbe.
Viszont most nem ártana egy kicsit járatni terhelés nélkül valami olcsó 0W30-al új szűrővel (pár órát helyben), hogy a sok dzsuvát lemossa, aztán leengedni, még egy új szűrő, és mehet bele a rendes olaj.
A hidrotőke kalapálást nem tudom honnan vetted, az M13A motor nem hidrotőkés, hanem hézagoló pogácsás. Ha ott valami kalapál, akkor valamelyik hajtókar(?)csapágy kiszopósodott, és ez csak rosszabbodni fog valószínűleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!