Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nagy kárt tettem? Elfelejtett...

Nagy kárt tettem? Elfelejtett olajcsere Suzuki Swift 2006 1.3 16v?

Figyelt kérdés
Nem gondoltam volna hogy 9 hónap alatt 45- ezer km ert teszek bele tegnap figyeltem fel hogy melegen az egyik hidrotoke picit kalapál hidegen nem utána nèztem és 45- e km fel ezelőtt volt olaj cserélve a színt mèg èpp megfelelő volt ma lecsereltem mentem vele 1-km ert de melegen meg mindig picit hangos az egyik tőke ez már így marad?

2020. jan. 9. 22:38
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Olajból szintén castrol classic 10w40 került bele és 220-e km nél jár a kocsi
2020. jan. 9. 22:39
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Magától biztosan nem fog elmúlni.
2020. jan. 9. 22:46
 3/12 Nyakasparasztgazda ***** válasza:
34%
Swift mindent kibír...
2020. jan. 9. 22:47
 4/12 anonim ***** válasza:
25%

Akármennyire is fikázzák a Suzukit motorja az mindent túl él. Némi hidrótőke tisztító adalékot javaslok ártani nem árt hátha megoldja a problémát. Előre szólok nem fogja azonnal kell pár ezer km mire észrevehető lesz a dolog. Ha következő cseréig nem javul akkor már meg kell nézetni és lehet komolyabb hibára gondolni, de nem kell rögtön a legrosszabbra.

Van aki ennél jobban elhanyagolja az olajcserét egy kényesebb autónál és ugyanúgy üzemel. Barátnőm G astrájába 3 évig nem volt olajcsere és beletaposott 100 ezer km-rt legalább. Amikor összekötöztünk és kitakarítottam az autóját akkor láttam hogy ez nem kicsit lett elhanyagolva. Neki nem volt ilyen problémája mondjuk de volt olajsár az autóban na meg jó pár elhanyagolt dolog és simán túl élte. Én láttam ennél extrémebb dolgokat is, és nem volt eget verő probléma, de simán lehetett volna.

2020. jan. 9. 23:04
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Kimaradt 4 olajcsere, az nem baj, mert nem Te vagy az egyetlen. De most azért figyelj. A hang elvileg marad, attól nem múlik el, hogy olajat cseréltél, sanszos, hogy ha betartod a 10 ezrenkénti cserét akkor is hallanád.
2020. jan. 9. 23:07
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

10w40 vétek egy Suzuki motorba. 5W40 való a 16 szelepesekbe.

Viszont most nem ártana egy kicsit járatni terhelés nélkül valami olcsó 0W30-al új szűrővel (pár órát helyben), hogy a sok dzsuvát lemossa, aztán leengedni, még egy új szűrő, és mehet bele a rendes olaj.

A hidrotőke kalapálást nem tudom honnan vetted, az M13A motor nem hidrotőkés, hanem hézagoló pogácsás. Ha ott valami kalapál, akkor valamelyik hajtókar(?)csapágy kiszopósodott, és ez csak rosszabbodni fog valószínűleg.

2020. jan. 10. 00:02
 7/12 A kérdező kommentje:
Valóban lapkás igazad van viszont akkor duplán nem èrtem amikor vettem 5 éve 80-e km rel akkor is volt néha picit " hidrotoke hangja" ami a használattol elmúlt évekig
2020. jan. 10. 02:09
 8/12 A kérdező kommentje:
Úgyhogy relytely a hang nagyon minimális ha erősödik megnèzetem, ha hajtokaroly lenne akkor terhelésre erösödne ez még csak alapjáraton csinálja ha bemelegszik bár szegény futár autó hidegen, melegen , gyilkolva van rendszeres a 5-e feletti fordulatnál váltás
2020. jan. 10. 02:11
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Most már mindegy , cseréld le az olajat és használd. Hiába idegeskedsz rajta , lehet sose lesz semmi baja.
2020. jan. 10. 09:50
 10/12 A kérdező kommentje:
Mentem vele ma egy 170-km ugynezki hogy megszünt a hang köszönöm szépen a válaszokat
2020. jan. 10. 10:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!