Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit tankoljak ha nem birja az...

Mit tankoljak ha nem birja az autom az etanolos benzint?

Figyelt kérdés
Mindenhol azt irjak, h az autom nem birja az e10es benzint. De azt sehol nem irjak, hogy akkor hol mit tankoljak bele.mi lesz most az autommal?

2020. jan. 8. 21:06
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
81%

A németek felérték ésszel hogy meg kell tartani az E5-öt az arra alkalmas járműveknek. Itthon sajnos csak egyenlőre ha drágább üzemanyagot tankolsz de egy kutas ismerősöm azt mondta hogy minden prémium E10-es lesz és csak a pánik végett fogják később felragasztani a pisztolyokra. Például a hunoil-nál már a prémium is E10.

Amit tehetsz hogy egy telitank benzinbe néha belenyomsz 1-2 dl husqvarna szintetikus 2T olajat. Az megvédi, de a diesel-t is.

2020. jan. 10. 05:55
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Én az Omw 100-asát tankolom, ezért nem fogom lecserélni az autót, ha egyébként műszakilag tökéletes így 20 évesen is. De megszoktam, hogy ebben az országban mindig a szegényebbekkel tolnak csak ki. Errefelé nincs sűrűn busz, így kénytelen vagyok autóval menni munkába, nem jó kedvembe vettem autót. S persze az emberek ezt is benyelik, mint mindent.
2020. jan. 10. 23:37
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

A Shell Power Racing üzemanyaga 5% alatti (2-3%) arányban tartalmaz etanolt.

Az ÖMV Max Motion100-as semmi etanolt nem tartalmaz.

Amíg lehet, tankolom ezeket. Ha igaz, hogy előbb-utóbb ezt is megszüntetik, akkor nem tudom, mi lesz.

2020. jan. 10. 23:48
 14/15 Beviz Elek ***** válasza:
13%

20 éves autónak kell is a prémium üzemanyag :D Még ha lenne is alapja a hisztinek, félsz hogy 10 év múlva ki kell cserélni 2db 500ft-os gumicsövet? Amikor E85-tel vagy benzin-E85 keverékkel jártak az emberek, akkor sem voltak tömeges lerobbanások, pedig idősebbek voltak az autók. Pánikolhatsz nyugodtan de nem ettől fog lerobbanni az autód, rákenhetnek bármit az etanolra, de eddig is volt etanol a benzinben és nem problémáztál emiatt.

Ha megszüntetik, akkor majd tankolsz E10-et, rájössz hogy semmi baja nem lesz tőle az autódnak és vered a falba a fejedet hogy feleslegesen mennyi pénzt dobtál ki az értelmetlen prémium üzemanyagra.

2020. jan. 11. 02:18
 15/15 anonim ***** válasza:
69%
Ja, hogy régebbi autók... Igen, a Ladám gyakorlatilag étolajjal elment. De egy 2000-es auto nem fogja ezt bírni.
2020. jan. 11. 14:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!