Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit tankoljak ha nem birja az...

Mit tankoljak ha nem birja az autom az etanolos benzint?

Figyelt kérdés
Mindenhol azt irjak, h az autom nem birja az e10es benzint. De azt sehol nem irjak, hogy akkor hol mit tankoljak bele.mi lesz most az autommal?

2020. jan. 8. 21:06
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Prémiumot.
2020. jan. 8. 21:07
 2/15 anonim ***** válasza:
55%
Követem.
2020. jan. 8. 21:34
 3/15 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem ilyen esetben mérlegelni kell, hogy milyen állapotban van az autód, mennyit ér és szerinted mennyit húzna még reálisan, mielőtt bontóba kéne tolni.

Rohadtul nem vagyok autószerelő, de nekem az a tippem, hogy E10 ide vagy oda, önmagában a motor ettől évek alatt menne tönkre. Na most egy 20+ éves autó esetében szerintem amúgy sincs értelme pár évnél tovább tervezni (kivéve, ha tényleg jó állapotban van, ami ritka).

Arra akarok kilyukadni, hogy ha szerinted az autó pár éven belül amúgy is kuka, akkor semmi értelme sincs prémiumot tankolni bele súlyos felárért. Akkor sincs értelme, ha rohad szét az egész kasztni, mert úgysem a motor miatt fogod kukázni az autót. Akkor sincs sok logika benne, ha az autó piaci értéke már lassan konvergál a nullához. Prémiummal tankolni éves szinten százezres tétel is lehet, sok autó meg kompletten nem ér ennyit.

2020. jan. 8. 21:56
 4/15 anonim ***** válasza:
12%
98-as maradt E5, a prémium üzemanyagok is maradtak E5-ök, de amúgy nem fog semmi kárt sem tenni az autódban az E10 sem.
2020. jan. 8. 22:03
 5/15 Beviz Elek ***** válasza:
26%

Nyugodtan tankolj E10-et, semmi baja nem lesz.

Eddig is etanolos benzint tankoltál, csak kevesebb volt az etanol aránya.

2020. jan. 8. 22:36
 6/15 D. Brasco ***** válasza:
32%
Semmi baja nem lesz az E10-tol meg akkor sem ha azt irjak hogy igen
2020. jan. 8. 22:39
 7/15 Nyakasparasztgazda ***** válasza:
18%
Gázolajat biztosan Ne....
2020. jan. 8. 22:54
 8/15 anonim ***** válasza:
30%
Swiftbe sem tankolok mást, csak 100-as benyát, 486 forint literje.. ez van, drágább lett az, hogy megőrizd az autód..
2020. jan. 9. 00:35
 9/15 A kérdező kommentje:
De melyik kuton van premium es E5 os benzin amirol beszeltek? Mert en kerestem de nem talaltam.Az sem baj ha 100as oktanszanmu. Itt Nemetorszagban E5os benzint lehet meg mindig kapni.Evek ota tankolok E5ot azt birja, mondjuk benzinpumpat kellett csereljek nemreg de nem tudom, h emiatt e.Opel vectra 2006os evj.2200cm3 155hp.Nem akarom lecserelni
2020. jan. 9. 07:11
 10/15 anonim ***** válasza:

Szinte mindegyik kúton van prémiumbenzin (100-as). Shell v power, omv maxxmotion, mol evo és hasonló néven futnak.

De legolcsóbb talán az auchanos 98-as, amiben nincs alkohol.

2020. jan. 9. 07:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!