Mit tankoljak ha nem birja az autom az etanolos benzint?
Szerintem ilyen esetben mérlegelni kell, hogy milyen állapotban van az autód, mennyit ér és szerinted mennyit húzna még reálisan, mielőtt bontóba kéne tolni.
Rohadtul nem vagyok autószerelő, de nekem az a tippem, hogy E10 ide vagy oda, önmagában a motor ettől évek alatt menne tönkre. Na most egy 20+ éves autó esetében szerintem amúgy sincs értelme pár évnél tovább tervezni (kivéve, ha tényleg jó állapotban van, ami ritka).
Arra akarok kilyukadni, hogy ha szerinted az autó pár éven belül amúgy is kuka, akkor semmi értelme sincs prémiumot tankolni bele súlyos felárért. Akkor sincs értelme, ha rohad szét az egész kasztni, mert úgysem a motor miatt fogod kukázni az autót. Akkor sincs sok logika benne, ha az autó piaci értéke már lassan konvergál a nullához. Prémiummal tankolni éves szinten százezres tétel is lehet, sok autó meg kompletten nem ér ennyit.
Nyugodtan tankolj E10-et, semmi baja nem lesz.
Eddig is etanolos benzint tankoltál, csak kevesebb volt az etanol aránya.
Szinte mindegyik kúton van prémiumbenzin (100-as). Shell v power, omv maxxmotion, mol evo és hasonló néven futnak.
De legolcsóbb talán az auchanos 98-as, amiben nincs alkohol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!