Muszáj megvennem? Mit tegyek?
Bérautóval balesetem volt, őz kiugrott elém, elrántottam a kormányt, letértem az útról, aztán be a szántásba a kocsival. Az autó szerintem nem totálkár, bár azért elég sok minden tönkrement rajta.
Kauciót fizettem, a tulaj most azt követeli, hogy vegyem meg az autót, mert így neki már nem kell. Háromszázezer forintot kér jövő hétig. Biztosítás olyan nem volt amúgy a kocsin, ami ezt a kárt fedezné. Köteles vagyok megvenni az autót szerintetek? Mit tegyek, fenyegetőzik, hogy megbánom, ha nem fizetek.
Megint a túlokos idióták verik az asztalt, hogy fizetnie kell.
Nem kell.
Találomra kiválasztottam egy céget.
Rendeltetésszerű használat közben akkor sem kell fizetnie, ha a bérlő okozta a kárt az autóban:
Na akkor figyelj idióta, csak hogy ne ilyen hülyén halj meg:
1. Ez egy rendes autókölcsönző, ahol a bérleti díjban van biztosítás. Így nyilván nem kell fizetnie a bérlőnek akkor sem ha ő okozta a kárt, mert ott a biztosító. A link önrészről beszél, önrésze pedig biztosításoknak van.
2. Az autóval bele állni a szántásba mint a gerely, az nem a rendeltetésszerű használat kategóriája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!