Muszáj megvennem? Mit tegyek?
Bérautóval balesetem volt, őz kiugrott elém, elrántottam a kormányt, letértem az útról, aztán be a szántásba a kocsival. Az autó szerintem nem totálkár, bár azért elég sok minden tönkrement rajta.
Kauciót fizettem, a tulaj most azt követeli, hogy vegyem meg az autót, mert így neki már nem kell. Háromszázezer forintot kér jövő hétig. Biztosítás olyan nem volt amúgy a kocsin, ami ezt a kárt fedezné. Köteles vagyok megvenni az autót szerintetek? Mit tegyek, fenyegetőzik, hogy megbánom, ha nem fizetek.
Írtatok alá olyan papírt amin az szerepelt hogy baleset esetén meg kell venned az autót?
Mennyire volt hivatalos ez a kölcsönzés?
Volt rendőr a baleset helyszínén?
Ezek fontos dolgok, bár ha nem írtatok semmi papírt alá amiben bármiféle fizetési kötelezettség van a kaución kívül, akkor nincs baj. Le kell tojni.
Sokat béreltem tőle autót, ezért a kauciót nem kellett kifizetnem most, ternészetesen a baleset után azt rögtön odaadtam.
Szerződésben nem szerepel ilyesmi.
Rendőr nem volt a helyszínen, telefon nélkül voltam sajnos és az a néhány ember aki arra járt nem volt hajlandó segíteni.
Szóval a 300 ezer az lenne akkor a kaució, de most nem fizetted meg neki.
Akkor nyilván le van irva a szerződésbe hogy a kaució milyen esetekben nem jár vissza.
De a helyszínt neked nem szabad lett volna elhagynod rendőri intézkedés nélkül. Mert az már régen le van írva hogy amennyiben nem egyeznek meg a felek , rendőrt kell hívni. Ez ilyen esetekben különösen igaz.
A kaució egy jóval kevesebb összeg, azt adtam oda neki.
Tudom, hogy rendőrt kellett volna hívni, de akkor és ott a sokk alatt nem is tudtam normálisan gondolkodni.
Nem tudom mit takar a fenyegetőzés, de nem is akarom megtudni, ha nem muszáj.
Nem feketén történt, volt szerződés. Az áll csak benne, hogy az autót abban az állapotban kell visszavinni, ahogy megkaptam. Nem tudom, a kaució ezt így lefedi-e? Valószínű annál azért nagyobb a kár + a tulaj azzal is példálózott, hogy ameddig szerelik az kiesés neki, addig nem tudja bérbeadni azt is fizetnem kell...
Törvényileg van arra valami szabály, hogy kell-e a kaucióra ráfizetni esetleges nagyobb kár esetében?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!