Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Muszáj megvennem? Mit tegyek?

Muszáj megvennem? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Bérautóval balesetem volt, őz kiugrott elém, elrántottam a kormányt, letértem az útról, aztán be a szántásba a kocsival. Az autó szerintem nem totálkár, bár azért elég sok minden tönkrement rajta.

Kauciót fizettem, a tulaj most azt követeli, hogy vegyem meg az autót, mert így neki már nem kell. Háromszázezer forintot kér jövő hétig. Biztosítás olyan nem volt amúgy a kocsin, ami ezt a kárt fedezné. Köteles vagyok megvenni az autót szerintetek? Mit tegyek, fenyegetőzik, hogy megbánom, ha nem fizetek.

2020. jan. 3. 07:24
1 2 3
 1/22 Nyakasparasztgazda ***** válasza:
100%
Ügyvédi segítséget kérj, aki átnézi a kölcsönzési szerződést
2020. jan. 3. 07:25
 2/22 anonim ***** válasza:
100%

Írtatok alá olyan papírt amin az szerepelt hogy baleset esetén meg kell venned az autót?

Mennyire volt hivatalos ez a kölcsönzés?

Volt rendőr a baleset helyszínén?

Ezek fontos dolgok, bár ha nem írtatok semmi papírt alá amiben bármiféle fizetési kötelezettség van a kaución kívül, akkor nincs baj. Le kell tojni.

2020. jan. 3. 07:32
 3/22 A kérdező kommentje:

Sokat béreltem tőle autót, ezért a kauciót nem kellett kifizetnem most, ternészetesen a baleset után azt rögtön odaadtam.

Szerződésben nem szerepel ilyesmi.

Rendőr nem volt a helyszínen, telefon nélkül voltam sajnos és az a néhány ember aki arra járt nem volt hajlandó segíteni.

2020. jan. 3. 08:01
 4/22 anonim ***** válasza:
100%

Szóval a 300 ezer az lenne akkor a kaució, de most nem fizetted meg neki.

Akkor nyilván le van irva a szerződésbe hogy a kaució milyen esetekben nem jár vissza.

De a helyszínt neked nem szabad lett volna elhagynod rendőri intézkedés nélkül. Mert az már régen le van írva hogy amennyiben nem egyeznek meg a felek , rendőrt kell hívni. Ez ilyen esetekben különösen igaz.

2020. jan. 3. 08:33
 5/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell megvenned. Keress egy jó ügyvédet, h ilyenkor mik a jogszabályok. A fenyegetőzés mit jelent? Én konkrétan adnék neki egy nyaklevest, de fel is lehet jelenteni a rendőrségen.
2020. jan. 3. 08:34
 6/22 A kérdező kommentje:

A kaució egy jóval kevesebb összeg, azt adtam oda neki.

Tudom, hogy rendőrt kellett volna hívni, de akkor és ott a sokk alatt nem is tudtam normálisan gondolkodni.

Nem tudom mit takar a fenyegetőzés, de nem is akarom megtudni, ha nem muszáj.

2020. jan. 3. 08:43
 7/22 A kérdező kommentje:
Anyagilag nem tudok sajnos ügyvédet fogadni...
2020. jan. 3. 08:44
 8/22 anonim ***** válasza:
Jogiforum.hu
2020. jan. 3. 09:24
 9/22 anonim ***** válasza:
100%
Ne csinálj semmit. Pereljen ő. Ha feketén adta kölcsön, akkor nem fog. Kifizetted a kauciót, ennyi. Keresned kell egy másik kölcsönzőt, csak ennyi bajod lett.
2020. jan. 3. 10:33
 10/22 A kérdező kommentje:

Nem feketén történt, volt szerződés. Az áll csak benne, hogy az autót abban az állapotban kell visszavinni, ahogy megkaptam. Nem tudom, a kaució ezt így lefedi-e? Valószínű annál azért nagyobb a kár + a tulaj azzal is példálózott, hogy ameddig szerelik az kiesés neki, addig nem tudja bérbeadni azt is fizetnem kell...

Törvényileg van arra valami szabály, hogy kell-e a kaucióra ráfizetni esetleges nagyobb kár esetében?

2020. jan. 3. 10:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!